Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σεμνές κομμώσεις για τους άνδρες επιβάλλει το Ιράν

Δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτές οι κομμώσεις έχουν εγκριθεί επισήμως από την κυβέρνηση.

Οι γυναίκες στο Ιράν πρέπει να καλύπτουν τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους προκειμένου να συμμορφώνονται με τη σαρία (ισλαμικό νόμο), όμως και οι άνδρες οφείλουν να έχουν σεμνές κομμώσεις.

Μία νέα σειρά κομμώσεων για άνδρες θα παρουσιαστούν ώστε να καθοδηγούν τους κουρείς και τους πελάτες τους και να τους βοηθούν να αποφεύγουν τους πειρασμούς των δυτικών κομμώσεων.

“Δεν έχουμε οπισθοδρομική αντίληψη. Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε νέες κομμώσεις και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και την ιρανική κουλτούρα”, δήλωσε η Τζαλέ Χονταγιάρ, γραμματέας του φεστιβάλ Χιτζάμπ (ισλαμική φορεσιά) και Αγνότητας όπου θα παρουσιαστούν οι νέες κομμώσεις.

“Με αυτό τον τρόπο θα πολεμήσουμε κατά της εισβολής της δυτικής κουλτούρας”, πρόσθεσε, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ILNA.

Φωτογραφίες των νέων κομμώσεων θα παρουσιαστούν στα μέσα και θα περιλαμβάνουν μία σειρά από κομμώσεις για σγουρά και ίσια μαλλία, καμία από αυτές δεν είναι για μακριά μαλλιά, όμως υπάρχουν κάποιες που έχουν μακριές φαβορίτες, ενώ υπάρχει και μία που θυμίζει την κόμμωση του Έλβις Πρίσλεϊ της δεκαετίας του ’60.

“Αυτές οι κομμώσεις σχεδιάστηκαν σύμφωνα με την αισθητική, τον τύπο του λαιμού, της γενειάδας, το μήκος του πηγουνιού και την κουλτούρα των επαρχιών”, επεσήμανε η Χονταγιάρ.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε