Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θα τολμούσατε να μπείτε σε αυτή την πισίνα;! [pics]

Θα τολμούσατε να μπείτε σε αυτή την πισίνα;! [pics]

«Κοντά στον ουρανό». Έτσι διαφημίζεται στην ιστοσελίδα του το Hotel Hubertus, στο νότιο Τιρόλο, στην Ιταλία. Κι όχι άδικα.

Οι θαμώνες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια παράξενη εμπειρία: Να κολυμπήσουν σε απόσταση 12 μέτρων από το έδαφος. Σε μία πισίνα. Και μέσα από τον γυάλινο πάτο της να το βλέπουν. Να «πέφτουν» προς τη γη, χωρίς να πέφτουν!

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Kronplatz (Δολομίτες) και ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, το αρχιτεκτονικό γραφείο NOA (Network of Architecture) στήριξε σε αντιστηρίγματα από κορμούς τοπικών δέντρων χωρίς τον φλοιό τους, μια πισίνα σε ύψος 12 μέτρων. Τμήμα του πυθμένα της είναι γυάλινο. Οι διαστάσεις της είναι 25 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 1,3 μέτρα βάθος. Είναι θερμαινόμενη. Ο γενναίος κολυμβητής, με τη βοήθεια του πέτρινου πλαισίου, έχει την αίσθηση ότι το νερό εξαφανίζεται στο άπειρο.


«Η θέση της πισίνας, η οποία επιπλέει σε ύψος 12 μέτρων από το έδαφος, στην άκρη της δίνει στον κολυμβητή την αίσθηση ότι αιωρείται, χωρίς βάρος, μεταξύ ουρανού και γης», δήλωσαν στο Dezeen οι σχεδιαστές από το NOA.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε