Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το γαλλικό Elle κάνει “στροφή” στις παχουλές

Το γαλλικό Elle κάνει “στροφή” στις παχουλές

Μία μικρή επανάσταση στα στερεότυπα φέρνει το περιοδικό – “Ευαγγέλιο” στο χώρο της μόδας, δηλαδή το γαλλικό Elle, που αφιερώνει ολόκληρο το τεύχος Απριλίου σε στρουμπουλά μοντέλα, με εξώφυλλο την σχεδόν χοντρούλα Τάρα Λιν.

Το ίδιο το Elle στο editorial αναφέρει: “Είναι όμορφο να βλέπουμε πιο γεμάτες και διαφορετικές σιλουέτες και θα ήταν καλύτερο να βλέπαμε στα περιοδικά ένα πραγματικό μείγμα μεγεθών. Υπερμεγέθες, αδύνατο αλλά όχι “κοκκαλιάρικο” και όλα τα ενδιάμεσα”.

Το τεύχος Απριλίου φέρει τον τίτλο “Special Rondes” δηλαδή “Αφιέρωμα: Παχουλές” και μέσα εικονίζονται γυναίκες που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σε περιοδικά, δηλαδή με παραπανίσια κιλά, κοιλίτσα και περιφέρεια. Περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς μια παχουλή γυναίκα μπορεί να ντυθεί και να βαφτεί για να αναδείξει τον εαυτό της.

Το να φιγουράρουν “κανονικές” γυναίκες στα εξώφυλλα των περιοδικών είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της γυναίκας καθώς η μέση γυναίκα κατακλύζεται καθημερινά από πρότυπα ομορφιάς τα οποία, όση δίαιτα κι αν κάνει, δεν θα μπορέσει να φτάσει. Το αποτέλεσμα είναι – έστω και χωρίς να το συνειδητοποιεί- να μάθει να βλέπει τον εαυτό της “άσχημο” ακόμη και αν δεν είναι.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε