Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το πιο συγκινητικό βίντεο που είδατε: Αγόρι λέει αντίο στο χρυσόψαρό του που πέθανε [vid]

Το πιο συγκινητικό βίντεο που είδατε: Αγόρι λέει αντίο στο χρυσόψαρό του που πέθανε [vid]

Η απώλεια ενός κατοικίδιου είναι πάντα πολύ δύσκολη, ακόμη και για ενήλικες, αλλά ιδιαίτερα για τους μικρούς. Είτε είναι ένας σκύλος, μια γάτα, ένα πουλί ή ακόμα και ένα… χρυσόψαρο.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την απίστευτη αντίδραση ενός νεαρού αγοριού που έχασε το αγαπημένο του χρυσόψαρο. Το μικρό παιδί έβαλε το χρυσόψαρό του στην λεκάνη της τουαλέτας και πάτησε το καζανάκι. Όταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι το έχασε για πάντα, ξεσπάει σε κλάματα.

Το χρυσόψαρο είναι το πλέον σύνηθες κατοικίδιο στον κόσμο. Δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 100 είδη, τα χρυσόψαρα ποικίλλουν σε χρώματα, από ανοιχτό κίτρινο έως και μαύρο. Ένα χρυσόψαρο ευρισκόμενο σε σκοτεινό δωμάτιο τείνει να γίνει λευκό. Είναι δυνατό να μεγαλώσουν ώστε να φτάνουν τα 45εκ., ενώ συνήθως φτάνουν τα 30εκ. Σε ηλικία 6 ετών, θεωρείται φυσιολογικό να έχουν μήκος 20-25εκ. Η διάρκεια ζωής τους είναι δυνατό να φτάσει τα 30 έτη, ενώ συνήθως ζουν 9 με 10.

Τα χρυσόψαρα αποτελούν το κατά κόρον ψάρι για «γυάλα» και αυτό λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων του. Ωστόσο τα χρυσόψαρα χρειάζονται αρκετό χώρο, περίπου 30 λίτρα νερού για κάθε ψάρι, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν σωστά αλλά και να αναπαραχθούν. Ακόμη ένας παράγοντας είναι ότι προτιμούν να ζουν σε ομάδες γι αυτό η καλύτερη αναλογία που προκύπτει είναι ανά 100 λίτρα νερού περίπου 3 χρυσόψαρα. Βέβαια θα πρέπει η ποιότητα του νερού να είναι κατάλληλη ώστε να μπορούν να ζήσουν σε ανεκτές βιοχημικές συνθήκες.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε