Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βρέθηκε απολιθωμένη μαργαρίτα 47 εκατομμυρίων ετών

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας “Πίσι Λεουφού”.

Η αρχαιότερη απολιθωμένη μαργαρίτα στον πλανήτη, που χρονολογείται σύμφωνα με τους ειδικούς πριν από 47 εκατομμύρια έτη, εντοπίστηκε κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ, μέσα στην Παταγονία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της τοπικής λίμνης Γκουτιέρες, κ. Ροντόλφο Κορσολίνι.

“Η ηλικία αυτής της απολιθωμένης μαργαρίτας είναι 47 εκατομμύρια έτη”, δήλωσε ο Κορσολίνι, το Μουσείο του οποίου βρίσκεται περίπου 1.600 χλμ.νοτιο-δυτικά του Μπουένος Αϊρες, πολύ κοντά στη μεθόριο με τη Χιλή.

Η πανάρχαια μαργαρίτα εντοπίστηκε το έτος 2008 κοντά στον ποταμό της Παταγονίας “Πίσι Λεουφού”, που η κοίτη του είναι κοντά στον οικισμό Μπάριλοχ.

Έκτοτε, οι έρευνες που έγιναν απέδειξαν–επιστημονικά–την ηλικία του ευρήματος και η επιστημονική ανακοίνωση που έγινε φέτος περιλήφθηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού περιοδικού “Science”.

Το απολίθωμα είναι σε άριστη κατάσταση και είναι πολύ περίεργο, επειδή τα λουλούδια σπάνια απολιθώνονται, ανακοίνωσε ο Κορσολίνι, που είδε το απολίθωμα πάνω σε λίθο, καθώς έκανε περίπατο με τον γιο του Τζούλιαν…

Με τις έρευνες κατοχυρώθηκε η “οικογένεια” της μαργαρίτας αυτής, που πλέον θα λεξικογραφείται “Μαργαρίτα (Asteraceae) της Παταγονίας” και θα είναι η αρχαιότερη του πλανήτη.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε