Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χειρούργος χρέωνε για να παρακολουθούν τις επεμβάσεις του

Χειρούργος χρέωνε για να παρακολουθούν τις επεμβάσεις του
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.01.2011 | 23:21
Πρώτη δημοσίευση: 28.01.2011 | 17:21

Ο Τέο υπερασπίστηκε τον εαυτό του δηλώνοντας στο δίκτυο ABC ότι οι ασθενείς του ερωτώνται προηγουμένως και ότι κάποιοι από αυτούς έχουν αρνηθεί.

Ο διασημότερος χειρουργός εγκεφάλου στην Αυστραλία δέχτηκε σήμερα έντονες επικρίσεις από συναδέλφους του επειδή χρέωνε για να τον παρακολουθούν την ώρα που χειρουργούσε στο νοσοκομείο του Σίδνεί, Prince of Wales.

Παρότι τα εισιτήρια βγαίνουν σε δημοπρασία και τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, η Βασιλική Αυστραλιανή Ενωση Χειρουργών εκτιμά ότι ο Τσάρλι Τέο παραβίασε τους ηθικούς κανόνες.

"Η χειρουργική δεν είναι ένα άθλημα για θέαμα. Είναι μία πολύ σοβαρή δραστηριότητα και συχνά μία κατάσταση ζωής ή θανάτου και το να παρακολουθεί κάποιος ζωντανά την επέμβαση δεν θεωρείται πρέπουσα συμπεριφορά", σχολίασε ο Τζον Κουϊν, μέλος της Ενωσης.

"Ο λόγος που το κάνω είναι για το καλό της κοινότητας. Προσπαθώ να συγκεντρώσω περισσότερα χρήματα για έρευνα, να πω στον κόσμο ότι ο καρκίνος του εγκεφάλου δεν είναι μόνο ένα όνομα ή μία ασθένεια", λέει ο ίδιος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο