Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Απ’ έξω μοιάζει με ένα απλό γηροκομείο! Μέσα είναι μια γειτονιά… παράδεισος [vid]

Απ’ έξω μοιάζει με ένα απλό γηροκομείο! Μέσα είναι μια γειτονιά… παράδεισος [vid]

Από έξω νομίζεις ότι είναι ένα κανονικό γηροκομείο. Μόλις μπεις μέσα βλέπεις μια γειτονιά παραμυθένια βγαλμένη από τη δεκαετία του ’40.

Στην περιοχή Chagrin Falls στο Οχάιο, οι ηλικιωμένοι που μένουν στο γηροκομείο της περιοχής, ζουν… παραμυθένια. Ο λόγος είναι ότι όσο απλό και να μοιάζει το κτίριο από έξω, μέσα είναι ένας παράδεισος!

Σχεδιασμένο να μοιάζει σαν σπιτάκια από γειτονιά της δεκαετίας του ’40, το γηροκομείο είναι μοναδικό όχι μόνο για τις ανέσεις που προσφέρει αλλά και την υψηλή αισθητική του. Το κτίριο έχει πολλά σπίτια, πράσινο χαλί για να δίνει την εντύπωση του γκαζόν, ανοιχτή οροφή που συμβαδίζει με τον καιρό έξω από το κτίριο και μπαλκόνια που προσφέρουν  στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, την αίσθηση “σαν στο σπίτι τους”.

“Ό,τι βλέπετε, το πάτωμα, το ταβάνι τα σχέδια και τα χρώματα στην πραγματικότητα πέρα από όμορφο θέαμα, έχουν και θεραπευτική λειτουργία στους αρρώστους. Οι περισσότεροι από αυτούς πάσχουν από Αλτσχάιμερ και η αρχιτεκτονική του κτιρίου τούς θυμίζει τη παλιά τους γειτονιά”, δηλώνει η επικεφαλής του γηροκομείου Jean Makesh.

Και συνεχίζει: “Τους πηγαίνει πίσω και αγκαλιάζουν το περιβάλλον τους, πράγμα πολύ σημαντικό γιατί όσοι έρχονται σε γηροκομείο, έχουν μια τάση να μην αγαπούν το μέρος που μένουν γιατί τους φαίνεται σαν νοσοκομείο. Έτσι, τις περισσότερες φορές η υγεία τους βελτιώνεται και αν όχι αυτή, σίγουρα η ψυχολογία τους!”.

Δείτε στο βίντεο το γηροκομείο – πρότυπο:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε