Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαγωνισμός ομορφιάς στις φυλακές της Κολομβίας

Διαγωνισμός ομορφιάς στις φυλακές της Κολομβίας

Στη φυλακή “El buen Pastor” της Κολομβίας διοργανώνονται κάθε χρόνο καλλιστεία. “Μας επιτρέπει να βγούμε από τη ρουτίνα μας”, δηλώνουν οι κρατούμενες.

Φυλακισμένες από την φυλακή “El buen Pastor” της Μπογκοτά της Κολομβίας έβαλαν μετά από καιρό τα καλά τους και πήραν μέρος στα καλλιστεία της φυλακής!

Την μέρα αυτή, οι κρατούμενες βάφονται, φτιάχνουν μαλλιά, φορούν επίσημες τουαλέτες και περπατούν σε μια ειδικά διαμορφωμένη πασαρέλα. Η μέρα αυτή – που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει παράδοση, και διοργανώνεται κάθε χρόνο – αποτελεί γιορτή της ομορφιάς και της φιλίας, μια γιορτή που φτάνει μέχρι και τα “τείχη” των φυλακών.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς τούς επιτρέπει να ξεχάσουν για λίγη ώρα την καθημερινότητά τους στις φυλακές και να ξεφύγουν από τα προβλήματα. “Αυτό ο διαγωνισμός δεν κάνει καλό μόνο σε εμένα αλλά σε όλες μας! Με κάνει να ξεχνιέμαι και μας επιτρέπει τουλάχιστον για λίγη ώρα να βγούμε εκτός των κελιών και της ρουτίνας μας”, δηλώνει μία κρατούμενη.

250 γυναίκες της φυλακής έλαβαν φέτος μέρος στα καλλιστεία τα οποία εκτός από πασαρέλα, πρόσφεραν στο κοινό μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις τοπικών καλλιτεχνών. Τα φορέματα και τα κοσμήματα, σχεδιάζονται από τις ίδιες τις κρατούμενες.

Δείτε το βίντεο:

Beauty Pageant Behind Bars

Even in a prison, they've found a way to celebrate beauty and friendship.

Gepostet von Cultura Colectiva + am Sonntag, 8. Oktober 2017

Πηγή βίντεο: Cultura Colectiva +

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις