Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Έκοψε το κάπνισμα το 2χρονο αγοράκι

Έκοψε το κάπνισμα το 2χρονο αγοράκι

Το αγοράκι των 2 ετών στην Ινδονησία, που προκάλεσε παγκοσμίως την προσοχή του κόσμου επειδή κάπνιζε 40 τσιγάρα ημερησίως, κατάφερε να κόψει την κακή του συνήθεια, έπειτα από θεραπεία ενός μήνα.

Οι εικόνες του μικρού Άρντι Ρίζαλ την ώρα που κάπνιζε είχαν κάνει το γύρο των τηλεοπτικών δικτύων σε όλον τον κόσμο.

“Σταμάτησε να καπνίζει και δεν ζητάει πια τσιγάρα”, δήλωσε ο Άριστ Μερντέκα Σιράιτ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας των Παιδιών.

Το πολύ κάπνισμα δείχνει να έχει προκαλέσει συρρίκνωση του εγκεφάλου του αγοριού, το οποίο είχε αρχίσει το κάπνισμα σε ηλικία 18 μηνών και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του σε μεγαλύτερη ηλικία, προσέθεσε ο Σιράιτ. “Χρειάζεται να βρίσκεται σε περιβάλλον στο οποίο δεν καπνίζουν ώστε να μην ξαναρχίσει το κάπνισμα”, σημείωσε.

Η υπηρεσία αυτή ανέλαβε υπό την προστασία της τον μικρό Άρντι τον Ιούνιο, μετά την προβολή των βίντεο που τον έδειχναν να καπνίζει στο Ίντερνετ.

Σχεδόν το ένα τρίτο των 230 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας και μεγαλύτερο ποσοστό από το 60% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας καπνίζει, σύμφωνα με το Δημογραφικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της χώρας.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε