Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επαρχιακή πόλη στην Ιταλία απαγόρευσε έκθεση φωτογραφιών με φιλιά μεταξύ ομοφυλόφιλων

Επαρχιακή πόλη στην Ιταλία απαγόρευσε έκθεση φωτογραφιών με φιλιά μεταξύ ομοφυλόφιλων

Η Ιταλική πόλη Μπέργκαμο έκρινε ότι το περιεχόμενο τους ήταν “πολύ δυνατό”, ιδιαίτερα “για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους”.

Αυτή η έκθεση που είχε τίτλο “Κλεμμένα Φιλία” είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στο κοινό με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας στις 17 Μαΐου. 

“Θεωρήσαμε ότι το περιεχόμενο της έκθεσης ήταν πολύ δυνατό. Η τοποθέτηση της στο κέντρο της πόλης μάς φάνηκε άστοχη. Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή τις ευαισθησίες των παιδιών και των ηλικιωμένων” δήλωσε ο δήμαρχος Φράνκο Τεντόριο, δικαιολογώντας την απόφασή του. 

Η ιταλική ένωση για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Arcigay κατήγγειλε σε ανακοίνωση της “τη μη ανεκτική στάση απέναντι στους ομοφυλόφιλους”, σημειώνοντας ότι έτσι και αλλιώς η έκθεση θα γινόταν σε ιδιωτικό χώρο.

“Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ορισμένες εικόνες είναι καθόλα νόμιμες και δεν είναι καθόλου άβολες. Θέλαμε να αποδείξουμε την κανονικότητα της αγάπης μεταξύ των ομοφυλοφίλων μέσω των φωτογραφιών με τα ομοφυλοφιλικά φιλιά αλλά και μεταξύ των ανδρών και των γυναικών, των μητέρων και των θυγατέρων και των ηλικιωμένων” πρόσθεσε ακόμη η ανακοίνωση της Arcigay. 

Η Ιταλία δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε στις 14 Απριλίου αιτήσεις που ζητούσαν την αναγνώριση των ομοφυλοφιλικών γάμων. 

   

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε