Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Επιχειρηματίας έβγαλε σε δημοπρασία την ψήφο του

Επιχειρηματίας έβγαλε σε δημοπρασία την ψήφο του

Ο Σέρβος επιχειρηματιάς όρισε ως αρχική τιμή τα 20 ευρώ.

Ο Βασίλιεβιτς, σε σερβική ιστοσελίδα δημοπρασιών, πουλάει την ψήφο του σε όποιο κόμμα κάνει τη μεγαλύτερη προσφορά. Αρχική τιμή όρισε τα 20 ευρώ. Η δημοπρασία έχει για την ώρα δοκιμαστικό χαρακτήρα, αφού δεν γίνονται εκλογές, αλλά όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Βασίλιεβιτς έως στιγμής τέσσερα κόμματα έκαναν προσφορές και η τιμή έφτασε τα 80 ευρώ.

Με την ενέργεια αυτή, επισημαίνει ο κ. Βασίλιεβιτς, προσπαθεί να αναβαθμίσει σε ένα πιο πολιτισμένο επίπεδο την πολιτική ζωή και τις σχέσεις πολιτικών και πολιτών. «Στις δημοτικές εκλογές στο Αραντζέλοβατς οι κομματάρχες μοίραζαν πρόβατα, μπάλες τριφυλλιού, οικοδομικά υλικά και δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για να πάρουν ψήφους. Εγώ ανεβάζω το επίπεδο της σχέσης αυτής προσφέροντας την ψήφο σε δημοπρασία, μέσω του διαδικτύου, διευκολύνοντας και τους πολιτικούς, αλλά και τους ψηφοφόρους» εξηγεί ο κ. Βασίλιεβιτς.

Η κοινωνιολόγος Γιέλενα Πέτροβιτς ερμηνεύει την κίνηση αυτή ως πράξη «σαρκασμού και ειρωνείας για την πολιτική και γενικότερα τις εκλογές» επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολιτικούς, που με τη συμπεριφορά τους, τις ρουσφετολογικές σχέσεις οδήγησαν στο ευτελισμό του πολιτικού βίου.

Για τον Σλάβισα Βασίλιεβιτς όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα» και αυτό που τον απασχολεί είναι πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές γιατί μόνον τότε η ψήφος του «θα πιάσει την πραγματική τιμή».

Έως τότε βέβαια δεν επαναπαύεται, αλλά εργάζεται για να προσελκύσει όλο και περισσότερες συμμετοχές στη δημοπρασία. Για τον λόγο αυτόν, όπως ανέφερε, έγινε μέλος, σε οχτώ πολιτικά κόμματα.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε