Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έχει αχρωματοψία και του έκαναν την πιο όμορφη έκπληξη – Είδε χρώματα πρώτη φορά στη ζωή του

Έχει αχρωματοψία και του έκαναν την πιο όμορφη έκπληξη – Είδε χρώματα πρώτη φορά στη ζωή του

Δεν έχει δει ποτέ χρώματα στη ζωή του. Οι γονείς του όμως του έκαναν την καλύτερη έκπληξη.

Ο πιτσιρικάς του βίντεο πάσχει από αχρωματοψία. Το γεγονός ότι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα χρώματα και η όρασή του περιορίζεται μόνο στις αποχρώσεις του γκρι, τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά. 

Δεν είχε δει ποτέ χρώματα στη ζωή του, μέχρι τη στιγμή που οι γονείς του του έκαναν την καλύτερη έκπληξη. Του αγόρασαν γυαλιά που βοηθούν όσους έχουν αχρωματοψία να ξεχωρίσουν αποχρώσεις και να μπορούν να δουν πιο έντονα ορισμένα χρώματα.

“Είναι διαφορετικά! Είναι διαφορετικά!”, φωνάζει συγκινημένος ο νεαρός που μόλις έβαλε τα γυαλιά είδε για πρώτη φορά τον κόσμο του με χρώματα.

Αχρωματοψία είναι η αδυναμία της αντίληψης των χρωμάτων. Δεν αποτελεί κάποια μορφή τύφλωσης αλλά όταν κάποιος έχει αχρωματοψία, έχει δυσκολία να ξεχωρίσει κάποια συγκεκριμένα χρώματα, όπως το κόκκινο και πράσινο ή το μπλε και κίτρινο. Η αδυναμία αντίληψης του κόκκινου-πράσινου είναι η περισσότερο συχνή μορφή αχρωματοψίας. Λιγότερο συχνή παρουσιάζεται αυτή της αδυναμίας αντίληψης του μπλε-κίτρινου χρώματος.

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, είναι σπάνιο ένα άτομο που πάσχει από αχρωματοψία να βλέπει μόνο σε αποχρώσεις του γκρι. Η κληρονομική αχρωματοψία είναι η πιο συχνή.

Δείτε το βίντεο:

https://www.facebook.com/viralizedofficial/videos/1543227562453011/?hc_ref=ARSkiTgkx2fTTaBXtBknPY0jB1O38uigbkW31jtz_8cqpPISVASYQiHWVM4c94M6obI

Πηγή βίντεο: Viralized

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις