Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γιαγιά με Αλτσχάιμερ μαθαίνει κάθε πέντε λεπτά ότι έχει εγγονάκι

Γιαγιά με Αλτσχάιμερ μαθαίνει κάθε πέντε λεπτά ότι έχει εγγονάκι

Αυτή η γιαγιά που πάσχει από Αλτσχάιμερ ξεχνάει ότι έχει εγγονάκι μέσα σε πέντε λεπτά. Δείτε το συγκινητικό βίντεο.

Η Setsuko Harmon διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ. Η κόρη της, Christine Stone, απέκτησε πρόσφατα ένα μωράκι το οποίο η μητέρα της αδυνατεί να συγκρατήσει στη μνήμη της…

Η κόρη της τής γνωρίζει το νεογέννητο μωρό της, όμως η γιαγιά το ξεχνάει μέσα σε 5 λεπτά. Ο ενθουσιασμός της και η έκπληξή της είναι τα ίδια κάθε φορά. “Είναι τόσο μικροσκοπικό!”, λέει όλο χαρά η γιαγιά που πάσχει από Αλτσχάιμερ την ώρα που κρατά στα χέρια της το εγγονάκι της.

Λίγο αργότερα όμως ξεχνά ποιο μωρό έχει στην αγκαλιά της και ρωτά: “Ποιανού είναι αυτό το μωρό;” και η κόρη της τής απαντά ότι είναι δικό της. “Ουοαυ! Είναι τόσο χαριτωμένο και όμορφο!”, δηλώνει ξανά η ενθουσιασμένη γιαγιά που ακούει για άλλη μία φορά τον ερχομό του παιδιού της κόρης της, όμως αδυνατεί λόγω της ασθένειάς της να το συγκρατήσει στη μνήμη της.

Σύμφωνα με το Iatropedia.gr, η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας, αφού προσβάλει το 10% των ατόμων άνω των 60 ετών και το 20% των ατόμων άνω των 80 ετών. Με τον όρο άνοια περιγράφεται η παθολογική κατάσταση της προοδευτικής έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών. Η νόσος του Αλτσχάιμερ ανήκει στις μη αναστρέψιμες εκφυλιστικές άνοιες.

Δείτε το βίντεο:

Woman with Alzheimer's keeps forgetting she has a granddaughte…

Woman with Alzheimer's keeps forgetting she has a granddaughter…but she’s so happy to meet her every single time ❤️

Gepostet von Daily Mail am Dienstag, 21. November 2017

Πηγή βίντεο: Daily Mail

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις