Σάββατο, 30 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Good Greek Girls Don’t…”

Και η Νια Βαρντάλος είχε περιγράψει την ελληνική κατάσταση στην ταινία της Γάμος Αλα Ελληνικά

 

Είσαι 30, γυναίκα, πας για ψώνια με την μαμά και δεν έχεις παντρευτεί; Και είσαι και ελληνίδα; Ε τότε για τους άλλους είσαι για λύπηση!

 

Κάτι τέτοιο γίνεται σε αρκετές ελληνικές παροικίες του εξωτερικού. Και με αυτό τον τρόπο θέλει να.. “διαμαρτυρηθεί” η Γεωργία Τσιάλτα.
 
“Μου είναι αδιανόητο να βγαίνω για ψώνια με την μητέρα μου και οι ομογενείς να με αντιμετωπίζουν λες και είμαι για λύπηση, επειδή δεν έχω παντρευτεί ακόμα. Αυτό βγαίνει μέσα στο βιβλίο μου, πάντα με χιούμορ βέβαια και ναι, διαμαρτύρομαι και πιστεύω ότι εκφράζω μία ολόκληρη γενιά νεαρών γυναικών που τις αντιμετωπίζει έτσι όχι η ευρύτερη κοινωνία, αλλά η ελληνική παροικία”.
 
Αυτά είπε η 28χρονη ομογενής συγγραφέας Γεωργία Τσιάλτα, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου στην αγγλική γλώσσα με τίτλο “Good Greek Girls Don’t…” (Οι καλές Ελληνίδες δεν…).
 
Με μπόλικο χιούμορ, αρκετή διάθεση αυτοσαρκασμού και γλώσσα καθημερινή, περιγράφει εν μέρει εμπειρίες προσωπικές αλλά και ταυτόχρονα τόσο κοινές για όλες τις νέες Ελληνίδες της Αυστραλίας.
 
Το βιβλίο της Γεωργίας Τσιάλτα αποτελεί την πρώτη της συγγραφική δουλειά και όπως η ίδια λέει, δεν είναι τίποτε άλλο από τα βιώματά της ως Ελληνίδας δεύτερης γενιάς που μεγαλώνει σε μία “κλασσική” ελληνική οικογένεια. Και φυσικά αυτά συμβαίνουν ακόμη και σε μερικές περιοχές της…Ελλάδας!

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε