Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ιαπωνία: Κάνουν πάρτυ και για το διαζύγιο!

Το σφυρί συνθλίβει την βέρα στην τελετή του διαζυγίου ΦΩΤΟ REUTERS
Το σφυρί συνθλίβει την βέρα στην τελετή του διαζυγίου ΦΩΤΟ REUTERS

    Με το ποσοστό των διαζυγίων να γνωρίζει μεγάλη αύξηση στην Ιαπωνία, ορισμένα ζευγάρια επιλέγουν να γιορτάσουν το

τέλος ενός αποτυχημένου γάμου λέγοντας “δέχομαι” για τελευταία φορά σε μία τελετή παρόντων συγγενών και φίλων.

    Οι τελετές διαζυγίων έγιναν της μόδας πριν από ένα χρόνο από έναν πρώην πωλητή, τον Χιρόκι Τεράι, ο οποίος εγκαινίασε ένα “μέγαρο διαζυγίου” σε έναν μικρό χώρο στο Τόκιο.

    Από τότε περίπου 25 ζευγάρια έχουν καταβάλει από 606 δολάρια έκαστο για την τελετή, εξίσου μεγαλειώδη με εκείνη του γάμου, προκειμένου να δώσουν τέλος στη σχέση τους προτού επισήμως καταθέσουν αίτηση διαζυγίου.

    Οπως εξηγεί ο Τεράι έχει δεχτεί πάνω από 900 αιτήσεις.

    “Δίνοντας τέλος στο γάμο μας, θέλαμε να κάνουμε μία νέα αρχή και να αποκτήσουμε μία αίσθηση ανανέωσης”, δήλωσε στην τηλεόραση του Ρόιτερ ο 33χρονος επιχειρηματίας, κ. Φούτζι.

    Ο ίδιος λέει ότι αισθάνεται υπεύθυνος για την αποτυχία του γάμου του καθώς περνούσε πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι του και ξόδευε πολλά χρήματα για τον εαυτό του- π.χ αγοράζοντας ακριβά αυτοκίνητα- παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της συζύγου του.

    Οι φίλοι και η οικογένεια του ζεύγους Φούτζι ακολουθούσαν με τα πόδια το ποδήλατο-ταξί που τους μετέφερε στο “μέγαρο του διαζυγίου” για την τελετή, όπου κατέστρεψαν με σφυρί τη βέρα τους, μία συμβολική κίνηση που σημαίνει το τέλος της σχέσης τους.

    Το σφυρί έφερε πάνω του ένα κεφάλι βατράχου καθώς οι βάτραχοι συμβολίζουν την αλλαγή στην ιαπωνέζικη παράδοση.

    “Τη στιγμή που είδα τη σπασμένη βέρα, είπα στον εαυτό μου “Ναι. Είναι ωραία η αίσθηση”, είπε η κ. Φούτζι μετά από οκτώ χρόνια γάμου.

    Ο Τεράι, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο πρώτος “διοργανωτής τελετών διαζυγίου” στην Ιαπωνία, είχε αυτή την ιδέα για να βοηθήσει τα ζευγάρια να γιορτάζουν την απόφασή τους να χωρίσουν επειδή ένας φίλος του πέρασε ένα επώδυνο διαζύγιο.

    Τα διαζύγια πολλαπλασιάζονται στην Ιαπωνία, όπου κάποτε ήταν ταμπού. Περίπου 251.000 διαζύγια εκδόθηκαν το 2008, γεγονός που εν μέρει αποδίδεται στην οικονομική κρίση που αφαιρεί τον ρομαντισμό από τη σχέση.

    Τον επόμενο μήνα, ο Τεράι θα ξεκινήσει την ίδια επιχείρηση στην Κορέα, όπου θα…χωρίσει επισήμως ένα ζευγάρι στη Σεούλ.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε