Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ήπιε παραπάνω και τρέλανε την παγκόσμια Οικονομία!

Ήπιε παραπάνω και τρέλανε την παγκόσμια Οικονομία!

Τρέλανε τους δείκτες του πετρελαίου Βρετανός χρηματιστής αγοράζοντας το ένα τρίτο της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής σε δύο ώρες και εκτοξεύοντας τις τιμές. Ο λόγος; Είχε πιει παραπάνω..

Από το σαλόνι του σπιτιού του και μέσω του λάπτοπ του ο Στίβεν Πέρκινς τη νύχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη, κατάφερε να τρελάνει τις διεθνείς αγορές όταν αγόρασε μέσα σε δύο ώρες 7,125 εκατ. βαρέλια πετρελαίου δηλαδή το ένα τρίτο της παγκόσμιας ημερήσιας παραγωγής.

Το αποτέλεσμα ήταν, με το άνοιγμα της αγοράς οι τιμές του πετρελαίου να εκτοξευθούν στα 73,5 δολάρια το βαρέλι από τα 71 που είχαν κλείσει την προηγούμενη, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ σε ρεπορτάζ του.

Δεν ήταν η ΡVΜ Οil Futures, η εταιρεία που εργαζόταν ο χρηματιστής, η οποία επέλεξε να αγοράσει τόσο πετρέλαιο. Η αλήθεια ήταν ότι ο ίδιος ο Πέρκινς έκανε το “λάθος” ή τη γκάφα ή μπορεί και την πλάκα του, ενώ έπινε αμέτρητες μπίρες.

Το απίστευτο περιστατικό έδειξε πόσο εκτεθειμένη είναι η παγκόσμια αγορά σε τυχαία περιστατικά, καθώς αυτή η απότομη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, είχε αποτέλεσμα να απειληθεί γαϊτανάκι ανατιμήσεων στα καύσιμα και σε τιμές καταναλωτικών προϊόντων – το τελευταίο που χρειάζεται εν μέσω κρίσης..

Στον Πέρκινς επεβλήθη πρόστιμο και έμεινε χωρίς δουλειά, ενώ οι φόβοι για παρόμοια περιστατικά δεν φεύγουν καθώς, οι χρηματιστές αντιμέτωποι με τεράστιες πιέσεις για κέρδη και γρήγορα, καταφεύγουν συχνά σε ουσίες για να κατασιγάσουν το άγχος με οινόπνευμα αλλά και κοκαϊνη.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε