Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μαστίγιο με “υψηλότατη προέλευση” βγαίνει σε δημοπρασία

Μαστίγιο με “υψηλότατη προέλευση” βγαίνει σε δημοπρασία

Ένα μαστίγιο ιππασίας της πρώην αυτοκράτειρας της Αυστρίας Σίσι, το οποίο ανακαλύφθηκε στη σοφίτα ενός αρχοντικού στην Ιρλανδία, πρόκειται να αποτελέσει την κορωνίδα των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν τον ερχόμενο μήνα.

Το μαστίγιο, που βρέθηκε σε μία θήκη από μαόνι, διακοσμημένη με τον αψβουργικό θυρεό, είχε χρησιμοποιηθεί από τη Σίσι στη διάρκεια κυνηγιού στην Ιρλανδία προ 130 ετών, προσθέτει το πρακτορείο. Το αντικείμενο αυτό θα ξεχωρίσει στη δημοπρασία άλλων 800 κομματιών στη δημοπρασία Συλλογές από Εξοχικές Κατοικίες στον Οίκο Άνταμ’ς στην Ιρλανδία στις 5 Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές πιστεύουν πως το μαστίγιο θα αποφέρει κέρδη 5.000 ευρώ στη δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο Σλέιν στην Κομητεία Μιθ.

Η Αυτοκράτειρα Σίσι της Βαυαρίας είχε συμμετάσχει σε κυνήγι στην Κομητεία Μιθ στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της το 1879-80, τονίζει ο διευθυντής του Άνταμ’ς Τζέιμς Ο’ Χάλοραν. «Το μαστίγιο ιππασίας είναι ένα ευχάριστο αξιοπερίεργο με υψηλότατη προέλευση», τόνισε.

«Η Αυτοκράτειρα Σίσι της Βαυαρίας ήταν η όμορφη γυναίκα ενός γηράσκοντος Αυτοκράτορα της Αυστρίας και ήταν γνωστή δεινή αναβάτιδα. Το κυνήγι ήταν αναμφίβολα μία απολαυστική φυγή από την ζωή της βιεννέζικης Αυλής και έχει περιγράψει την παραμονή της στην Ιρλανδία ως μία από τις ευτυχέστερες περιόδους της ζωής της.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε