Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Η μεγαλύτερη καρδιά του κόσμου ζυγίζει 181 κιλά

Η μεγαλύτερη καρδιά του κόσμου ζυγίζει 181 κιλά

1,5 μέτρα επί 1,2 μέτρα το μέγεθος και 181 κιλά το βάρος… Αυτή η φάλαινα είχε μεγάλη καρδιά…

Με μέγεθος 1,5 μέτρα ύψος επί 1,2 μέτρα πλάτος και με 181 κιλά, αυτή είναι η μεγαλύτερη καρδιά του κόσμου. Για τους ενδιαφερόμενους… εκτίθεται στο Βασιλικό Μουσείο Οντάριο στο Τορόντο του Καναδά.

Ανήκε σε μια από τις δύο γαλάζιες φάλαινες τα κουφάρια των οποίων ξεβράστηκαν στις ακτές του Τρουτ Ρίβερ στην επαρχία Νέα Γη και Λάμπραντορ πριν από τρία χρόνια. Ο Μπάρτον Λιμ, αναπληρωτής έφορος στον τομέα των Θηλαστικών του μουσείου, δηλώνει ότι η μεγαλύτερη καρδιά του κόσμου βοήθησε στην ανακάλυψη περισσοτέρων στοιχείων για την φύση των φαλαινών.

«Κάποιοι δεινόσαυροι, όπως τα σαυρόποδα έχουν μεγαλύτερο μήκος, ωστόσο βάσει βάρους η γαλάζια φάλαινα είναι το βαρύτερο ζώο που έχει ζήσει ποτέ στη γη και φυσικά η καρδιά της είναι η μεγαλύτερη καρδιά», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Μπάρτον Λιμ.

Οι επιστήμονες άντλησαν την καρδιά με φορμαλδεΰδη για να σταματήσουν την αποσύνθεση της. ‘Υστερα, την τοποθέτησαν σε ακετόνη για να αφαιρέσουν όλο το νερό από τον ιστό της. Χρειάστηκε έξι μήνες μέχρι η ακετόνη να αντικαταστήσει όλα τα μόρια νερού. 

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Q6gJ7Oqz3Wk

Πηγή βίντεο: News From World

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις