Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία μετράει την εξυπνάδα του… σκύλου!

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία μετράει την εξυπνάδα του… σκύλου!

To Dognition είναι μία νέα διαδικτυακή υπηρεσία που υπόσχεται να σας βοηθήσει να μάθετε πόσο έξυπνος είναι ο σκύλος σας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο χρήστης παίζει με το σκύλο του κάποια παιχνίδια, που βασίζονται σε επιστημονικές μελέτες και που είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να αναδεικνύουν τις δεξιότητες του κάθε σκύλου χτίζοντας έτσι καλύτερη σχέση μεταξύ σκύλου – ανθρώπου ενώ μέσα από τα αποτελέσματα και τις αντιδράσεις που έχει κάθε σκύλος, η ιστοσελίδα μπορεί και βγάζει συμπεράσματα για την καλύτερη κατανόηση της συμπεριφοράς των τετράποδων.
 
Έτσι μέσα από τα αποτελέσματα η η υπηρεσία θα μπορεί να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το αν η ράτσα επηρεάζει τα επίπεδα εξυπνάδας του σκύλου, αλλά και το πόσο επηρεάζεται ο ο άνθρωπος από την αγάπη που λαμβάνει από το σκύλο του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Duke, Brian Hare μέσα σε ένα Σ/Κ η υπηρεσία μπορεί να συλλέξει έως και 50.000 δεδομένα πράγμα που είναι πάρα πολύ σημαντικό γι’ αυτές τις έρευνές.

 
Τέλος ο καθηγητής υποστηρίζει οτι αν και τα σκυλιά διαφέρουν περισσότερο από τον άνθρωπο, σε σχέση με τους χιμπατζήδες, έχουν πολύ καλύτερη αντίληψη στην τάση του ανθρώπου για επικοινωνία, παρομοιάζοντας αυτή την ικανότητα με τον τρόπο που ένα μωρό μαθαίνει μία γλώσσα ή αναπτύσσει πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε