Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Βενέδικτος “θα τελούσε γάμο ομοφυλοφίλων στη Βρετανία”

Ο Βενέδικτος “θα τελούσε γάμο ομοφυλοφίλων στη Βρετανία”

Κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία, ο Πάπας θα εγκαινίαζε κλινική αμβλώσεων, θα τελούσε γάμο ομοφυλοφίλων και θα παρείχε τηλεφωνική υποστήριξη σε παιδιά – θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και θα λάνσαρε προφυλακτικά με την παπική φίρμα..

Όλα αυτά σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα του υπουργείου Εξωτερικών γραμμένο από κάποιον αξιωματούχο με χιούμορ, το οποίο γελοιοποιεί τις θέσεις της καθολικής εκκλησίας για τις αμβλώσεις και την αντισύλληψη. Για κακή του τύχη όμως διέρρευσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στο Βατικανό εξέφρασε τη λύπη της βρετανικής κυβέρνησης σε υψηλούς αξιωματούχους του Βατικανού. “Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ανόητο έγγραφο, το οποίο δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την πολιτική ή τις απόψεις της βρετανικής κυβέρνησης και του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών. Πολλές από τις ιδέες που διατυπώνονται στο έγγραφο είναι επιπόλαιες, αφελείς και ασεβείς”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το σημείωμα, το οποίο συντάχθηκε από έναν χαμηλόβαθμο υπάλληλο περιλαμβανόταν σε μνημόνιο με τίτλο “Η ιδεώδης επίσκεψη θα περιλάμβανε…” και κυκλοφόρησε μεταξύ υπαλλήλων της Ντάουνινγκ Στριτ και του υπουργείου Εξωτερικών. Το μνημόνιο έφερε στο εξώφυλλό του σημείωμα με την επισήμανση ότι ορισμένες από τις ιδέες είναι “παρατραβηγμένες”.

Σε μία αναφορά στα σεξουαλικά σκάνδαλα σε μεγάλο αριθμό χωρών στα οποία εμπλέκονται καθολικοί ιερείς, διατυπωνόταν η ιδέα των εγκαινίων από τον Πάπα Βενέδικτο τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά.  Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλες ιδέες ήταν να κληθεί ο Πάπας να κάνει τούμπες με παιδιά για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής και να συμμετάσχει σε ένα τραγουδιστικό ντουέτο με τη βασίλισσα Ελισάβετ. 

Το ρεπορτάζ της Telegraph

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε