Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Όχι άνδρες στα ινστιτούτα αισθητικής, λέει η Χαμάς

Όχι άνδρες στα ινστιτούτα αισθητικής, λέει η Χαμάς

Απαγορέυει η Χαμάς να εργάζονται άνδρες σε γυναικεία ινστιτούτα, στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλά κομμωτήρια έγιναν πρόσφατα στόχος βομβιστικών επιθέσεων, καθώς το ισλαμιστικό κίνημα είναι αντίθετο στη συναναστροφή των δύο φύλων.

“Κάθε άτομο που θα παραβιάζει την απόφαση αυτή θα ανακρίνεται και θα διώκεται”, προειδοποίησε με διαδικτυακή ανακοίνωση της η αστυνομία η οποία ελέγχεται από τη Χαμάς. Το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς ανακοίνωσε μάλιστα ότι, όσοι παραβαίνουν την διαταγή θα υποστούν συνέπειες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιές θα είναι αυτές. 

Τους τελευταίους μήνες, πολλά γυναικεία κομμωτήρια της Λωρίδας της Γάζας έγιναν στόχος επιθέσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από ισλαμιστές εξτρεμιστές που είναι αντίθετοι στη συναναστροφή ανδρών και γυναικών. Σε αυτές τις επιθέσεις δεν υπήρξαν θύματα.

Σημειώνεται εξάλλου ότι μεταξύ των αυστηρών ισλαμικών ηθών που έχει επιβάλλει η Χαμάς στη Γάζα είναι, η απαγόρευση της δημόσιας θέας γυναικείων εσωρούχων, η ευπρεπής ενδυμασία των ανδρών όταν κολυμπούν και η μακριά στολή στις μαθήτριες.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε