Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάρε τη γυναίκα στον ώμο και τρέχα!

Πάρε τη γυναίκα στον ώμο και τρέχα!

Πήραν επ’ ώμου τα… οικογειακά βάρη και έτρεξαν για τη νίκη 55 σύζυγοι από όλο τον κόσμο. Πιο γρήγορος αποδείχθηκε ο περυσινός πρωταθλητής Φινλανδός Ταίστο Μιετίνεν, ο οποίος πήρε για έπαθλο το βάρος της γυναίκας του σε μπίρα…

Είναι η 15η χρόνια που πραγματοποιείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα “κουβαλήματος της συζύγου” στο Σονκαγιάρβι της Φινλανδίας. Φέτος συμμετείχαν 55 ζευγάρια από όλο τον κόσμο.

Οι άντρες, πήραν τις γυναίκες στο ώμο – με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κάποιος και όπως ο καθείς βολεύεται – και έτρεξαν μέσα σε μία πισίνα που το νερό τους φτάνει μέχρι τη μέση.

Νικητής σε αυτή τη σκληρή – ανάλογα και με το βάρος της συζύγου – μάχη αναδείχθηκε ο περυσινός πρωταθλητής Τάιστο Μιέτινεν, ο οποίος έκανε την διαδρομή των 250 μέτρων μέσα σε ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα.

Είναι η δέκατη φορά που ο Τάιστο κουβαλά τη γυναίκα του Κριστίνα στην πλάτη, συμμετέχοντας στον αγώνα και πέρυσι έσπασε το σερι νικών της Εσθονίας και πήρε το χρυσό. Φέτος απέδειξε ότι άξιζε τον τίτλο τερματίζοντας πρώτος και πάλι.

“Μου αρέσει να συναγωνίζομαι και μου αρέσει να νικάω. Κάναμε πολλή εξάσκηση αλλά φέτος ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος γιατί η πισίνα ήταν μεγαλύτερη” λέει πανευτυχής για τη νίκη του, δίπλα στην υπερήφανη σύζυγο.

Τώρα αν αναρωτιέστε από που ξεκίνησαν όλα αυτά, οι αγώνες τιμούν τη μνήμη ενός τοπικού παρανόμου που έζησε τον 180 αιώνα, έμενε στα δάση και κατέβαινε στα χωριά για να κλέψει φαγητό και καμία φορά και γυναίκες.

Η περυσινή επίδοση του Ταίστο

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε