Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πώς φτιάχνεται η αλυσίδα

Πώς φτιάχνεται η αλυσίδα

Αλυσίδες στα μηχανάκια, στα ποδήλατα ακόμη και για τον λαιμό. Τις χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά όμως δεν ξέρετε ότι χρειάζεται μια ολόκληρη διαδικασία για να φτιαχτούν.

Υπάρχουν αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και δεν έχουμε ιδέα πώς χρειάζονται πολλές ώρες και μια ιδιαίτερη τεχνική για να καταλήξουν στα χέρια μας με την μορφή που ξέρουμε. Ένα από αυτά τα αντικείμενα, είναι οι αλυσίδες.

Από τρόπο κλειδώματος, μέχρι και σε μικρό σχήμα για να κοσμεί τον λαιμό μας, οι αλυσίδες είναι πολύ χρήσιμες για τη ζωή μας.Έχετε ποτέ όμως αναρωτηθεί πώς φτιάχνονται; Η τεχνική που χρησιμοποιούν είναι πιο ενδιαφέρουσα από όσο νομίζετε…

Ένα τύμπανο που γυρίζει, ξετυλίγει ένα σύρμα. Το σύρμα καταλήγει σε ένα καλούπι και στη συνέχεια σιδερένια εργαλεία, το λυγίζουν και το ενώνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να παίρνει τη μορφή της αλυσίδας. Αμέσως μετά, το σύρμα καίγεται μέχρι να λάβει ένα δυνατό πορτοκαλί χρώμα και καταλήγει σε χλιαρό νερό. Αυτή η διαδικασία το βοηθά να αλλάζει την μοριακή του δομή και το κάνει ακόμα πιο σκληρό.

Δείτε στο βίντεο όλη τη διαδικασία:

Πηγή βίντεο: INSIDER

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις