Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος σας λέει ψέματα

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος σας λέει ψέματα

Δείτε στο βίντεο 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας λέει ψέματα. Η γλώσσα του σώματος και ο τρόπος ομιλίας “κρύβουν” πολλά…

Η γλώσσα του σώματος, το ύφος, ο τρόπος και το περιεχόμενο ομιλίας καθορίζουν αν κάποιος λέει ψέματα ή όχι. Δείτε πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας λέει ψέματα.

Συνήθως όσοι λένε ψέματα, μιλούν στον τρίτο ενικό. Αυτό σημαίνει ότι μιλούν για μια ιστορία τρίτου προσώπου, που έχει την τάση να είναι φανταστική. Δεν μεταφέρουν ακριβώς τις κινήσεις ή τις φράσεις τους, αλλά τα παρουσιάζουν σαν να ήταν παρόντες, δίχως πολλές όμως λεπτομέρειες και με ανακρίβειες.

Άλλος ένας τρόπος να εντοπίσετε αυτόν που σας λέει ψέματα, είναι η θετική ή η αρνητική συμπεριφορά του. Όταν κάποιος λέει ψέματα, τείνει να συμπεριφέρεται υπερβολικά και με αρνητισμό. Για παράδειγμα, όταν κάποιος χρησιμοποιεί μια δικαιολογία, την συνοδεύει με μία βρισιά ή λέει πολλά πράγματα που του συνέβησαν μαζί. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται αντιληπτός. Μόνο ο ένοχος έχει ανάγκη να πει πολλά γιατί νιώθει τύψεις και προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του.

Έρευνες μάλιστα έχουν αποδείξει ότι όσοι λένε ψέματα, μπερδεύουν την γλώσσα τους και χάνουν τα λόγια τους. Επειδή ο ψεύτης προσπαθεί να σκαρφιστεί μια γρήγορη απάντηση στις ερωτήσεις σας, θα “πέσει στην παγίδα” να πει περιττές λεπτομέρειες και να κάνει λάθη στη σύνταξη μιας πρότασης. Η συμπεριφορά αυτή “κρύβει” σημάδια αμηχανίας και αβεβαιότητας.

Και τέλος, τα μάτια δεν λένε ποτέ ψέματα! Ειδικοί εκτιμούν ότι τα μάτια μας δεν μπορούν ποτέ να κρυφτούν. Όταν έκαναν πειράματα σε ανθρώπους που έλεγαν ψέματα, κατέληξαν σε ένα κοινό συμπέρασμα. Όσοι έλεγαν ψέματα, άνοιγαν πολύ τα μάτια τους, ώστε να πείσουν τον συνομιλητή τους. Ενώ, όσοι έλεγαν την αλήθεια, δεν τα άνοιγαν, αφού δεν είχαν την ανάγκη να τον πείσουν.

Δείτε εδώ 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος σας λέει ψέματα:

Πηγή βίντεο: BRIGHT SIDE 

 

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις