Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρέπει να γίνουμε… εξωγήινοι!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ακούγεται (τουλάχιστον) περίεργο, αλλά για να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος θα πρέι να γίνει… εξωγήινο. Πρέπει να μετοικίσουμε σε άλλους πλανήτες

αλλιώς ως είδος στη Γη λέει ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του πλανήτη. Η ανθρωπότητα έχει μόνο μια πιθανότητα να επιβιώσει μακροπρόθεσμα: να εγκαταλείψει τη Γη για να αποικήσει άλλους πλανήτες, αλλιώς αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης από μια μεγάλη γκάμα τρομερών απειλών, προειδοποίησε ο διάσημος φυσικομαθηματικός Στέφεν Χόκινγκ.
“Η ανθρώπινη φυλή δεν πρέπει να έχει όλα τα αυγά της σε ένα καλάθι – ή σε ένα πλανήτη”, ανέφερε ο Βρετανός επιστήμονας
Δύσκολα η ανθρωπότητα θα αποφύγει κάποια καταστροφή τα επόμενα 100 χρόνια, πολύ περισσότερο τα επόμενα 1.000 ή 1 εκατ. Χρόνια λέει ο Χοκινγκ.
“Αν θέλουμε να επιβιώσουμε πέρα από τον επόμενο αιώνα, το μέλλον μας βρίσκεται στο διάστημα”, είπε ο Χόκινγκ και πρόσθεσε ότι, γι’ αυτό το λόγο, τάσσεται υπέρ των επανδρωμένων με ανθρώπους διαστημικών πτήσεων και όχι μόνο υπέρ των ρομποτικών αποστολών. Επεσήμανε επίσης ότι “ο γενετικός μας κώδικας περιέχει εγωιστικά και επιθετικά ένστικτα, που στο παρελθόν αποτέλεσαν πλεονέκτημα για την επιβίωσή μας”.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε