Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σε κυπριακά χέρια το… “Γεράκι της Μάλτας”!

Σε κυπριακά χέρια το… “Γεράκι της Μάλτας”!
Το σιγουρό είναι ότι μερικούς δεν τους αγγίζει η οικονομική κρίση…
Το μεγαλύτερο και ίσως πολυτελέστερο γιοτ στον κόσμο βρίσκεται πλέον σε κυπριακά χέρια.
Το γνωστό “Γεράκι της Μάλτας” αγόρασε η Κύπρια πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ελένη Αμβοσιάδου έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” το διάσημο για το μέγεθος (289 πόδια), τη πολυτέλεια, τον σχεδιασμό του και τον υπερσύγχρονο ψηφιακό έλεγχο των πανιών του σκάφος, ανήκε προηγουμένως στον επίσης πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες του γνωστού Google.

Το γεγονός έχει προκαλέσει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού ήταν γνωστό από τον περασμένο Αύγουστο ότι ο ιδιοκτήτης του ήθελε να το πουλήσει, αλλά δεν ήταν γνωστός ο αγοραστής του.

Η ίδια η Ελένη Αμβροσιάδου, δήλωσε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι τον περασμένο Απρίλιο ταξίδευσε με το


Όπως είπε η ίδια

Ωστόσο, θεωρεί ότι το σκάφος αποτελεί μια πρώτης τάξης επιχείρηση και το διαθέτει προς ενοικίαση αντί του ποσού των 375.000 στερλινών την εβδομάδα.

Το γιοτ έχει 18μελές πλήρωμα και έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το πλήρωμα. Μέσα στο γιοτ βρίσκεται ένα περίφημο στους γνώστες της τέχνης γλυπτό που αναπαριστά ένα ιστορικό μοντέλο αυτοκινήτου της Μαζεράτι. Μεταφέρει επίσης δύο σκάφη των 32 ποδών, άλλες έξι βάρκες και σειρά τζετ σκι, όπως και μικρό υποβρύχιο, που δεν είναι γνωστό αν συμπεριλήφθηκε στην αγορά.

επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο. Η ίδια ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου. συγκεκριμένο γιοτ διασχίζοντας για οκτώ μέρες με τον σύζυγο και φίλους της τον Ατλαντικό. Τότε… ερωτεύτηκε το σκάφος αυτό.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε