Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στην Ιαπωνία τώρα τρώνε και το κοτόπουλο ωμό

Στην Ιαπωνία τώρα τρώνε και το κοτόπουλο ωμό

Ήρθε το νέο Chicken Sashimi που… βάζει κάτω το ωμό ψάρι στην Ιαπωνία. Το νέο food trend θέλει γερά νεύρα και πάνω από όλα γερά στομάχια!

Για γερά στομάχια και τολμηρά μυαλά είναι το νέο trend στο φαγητό που σερβίρουν πολλά μαγαζιά της Ιαπωνίας. Τι είναι αυτό; Ωμό κοτόπουλο!

Ξεχάστε τα maki με σολομό και τα sashimi με τόνο, τώρα το κοτόπουλο αντικαθιστά τα ωμά ψάρια. Και φυσικά και αυτό, είναι ωμό. Στην Οσάκα το ένα εστιατόριο μετά το άλλο, προσθέτουν στο μενού τους πιάτα με ωμά κοτόπουλα. Ταρτάρ ή σούσι κοτόπουλο και ωμές φέτες φιλέτου κοτόπουλου, αποτελούν κυρίως τις επιλογές των επισκεπτών.

Όποιος τολμηρός βρει το θάρρος να τα δοκιμάσει, σύμφωνα με τους Ιάπωνες, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα. Το κοτόπουλο βράζεται για λίγη ώρα μέχρι ωσότου να φύγουν όλα τα βακτήρια που είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Σερβίρεται αμέσως και αφήνει μια καπνιστή και συνάμα φρέσκια γεύση στον ουρανίσκο. Συνιστούν βέβαια να γεύονται οι επισκέπτες το πιάτο, αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

Γιατί όμως πολλοί είναι επιφυλακτικοί; Το ωμό κοτόπουλο μπορεί να είναι υπεύθυνο για σαλμονέλα. Η σαλμονέλα προκαλείται, όταν μικρόβιό της διεισδύσει στο επιθήλιο του λεπτού εντέρου και προκαλέσει φλεγμονή. Το αποτέλεσμα μπορεί να προβεί θανατηφόρο στον ασθενή.

Δείτε το βίντεο, αν το αντέχετε…

Πηγή βίντεο: Aden Films

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις