Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Τα άρματα μάχης στο γκαράζ λόγω λιτότητας

Τα άρματα μάχης στο γκαράζ λόγω λιτότητας

Η απόφαση αυτή αφορά περίπου τα μισά θωρακισμένα οχήματα του αυστριακού στρατού, που έχει συνολικά 384 τανκς.

Ο αυστριακός στρατός θα βάλει ένα μέρος των αρμάτων μάχης του στο γκαράζ για να κάνει οικονομία, ανακοίνωσε σήμερα ο αυστριακός υπουργός Άμυνας Νόρμπερτ Νταράμπος, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ORF2.

“Πρέπει να κάνουμε οικονομία”, εξήγησε ο υπουργός που υπογράμμισε ότι “υπό την πίεση των άδειων ταμείων πρέπει να συζητάμε χωρίς ταμπού”. 

Η απόφαση αυτή αφορά περίπου τα μισά θωρακισμένα οχήματα του αυστριακού στρατού, που έχει συνολικά 384 τανκς, και θα εξοικονομήσει για την Αυστρία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε λειτουργικά έξοδα, έξοδα συντήρησης, καθώς και σε καύσιμα. 

Στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που αποφάσισε η αυστριακή κυβέρνηση και που πρέπει να υλοποιηθούν από όλα τα υπουργεία από τώρα και έως το 2014, ο στρατός της χώρας θα πρέπει να εξοικονομήσει 540 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του, που αυτή τη στιγμή φτάνει το 1,2 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. 

“Δεν βρισκόμαστε στον καιρό του Ψυχρού Πολέμου. Δεν περιμένουμε να γίνουν μάχες με θωρακισμένα οχήματα τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Νταράμπος, ο οποίος απαντώντας σε όσους ανησυχούν για την ασφάλεια της Αυστρίας υπογράμμισε ότι η χώρα είναι εξοπλισμένη “με τα πιο μοντέρνα τανκς στην Ευρώπη”.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε