Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα παιδιά κοστίζουν πολύ

 

Νομίζετε ότι τα παιδιά σας, σάς στοιχίζουν ακριβά;

 

Φυσικά και κοστίζουν γι αυτό σκεφτείτε το πριν κάνετε παιδιά. Σύμφωνα με μία αυστραλιανή μελέτη η ανατροφή ενός μέσου παιδιού στοιχίζει ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας δηλαδή 605.000 ευρώ. Καλά διαβάσετε. Και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα παιχνίδια, οι διακοπές και οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
 
Η μελέτη του κοινωνιολόγου Μαρκ ΜακΚρίντλ αποκάλυψε ότι είναι τουλάχιστον παρωχημένη η κυβερνητική εκτίμηση ότι το κόστος ανατροφής ενός παιδιού μέχρι τα 18 του χρόνια φτάνει τα 384.543 δολάρια Αυστραλίας, 232.367 ευρώ, καθώς δεν περιελάμβανε την ιδιωτική εκπαίδευση, τις διακοπές, ή τα “μη απαραίτητα” έξοδα.
 
Ακόμη η κυβερνητική εκτίμηση θεωρούσε δεδομένο ότι τα παιδιά φεύγουν από την πατρική εστία μόλις γίνουν 18. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πια με τη Γενιά Ζ, όσους δηλαδή γεννήθηκαν μετά το 1995. Το κόστος διαβίωσης είναι τόσο υψηλό που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν μόνα τους κι έτσι μένουν περισσότερο με τους γονείς τους. Θα πρέπει λοιπόν να ληφθεί υπόψη ότι τα παιδιά μένουν με τους γονείς τους και υπολογίζουν σ’ αυτούς για την κάλυψη τουλάχιστον ποσοστού των εξόδων τους, περίπου μέχρι τα 25 τους χρόνια.
 
Ύστερα πρέπει να προσθέσουμε τα “μη απαραίτητα”, αλλά “συνηθισμένα” έξοδα, όπως παιχνίδια, διακοπές και εκδρομές, γεύματα και διασκέδαση, ιδιαίτερα μαθήματα, αθλητικές και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες, τα έπιπλα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρειάζεται ένα παιδί.
 
Όλα αυτά εκτινάσσουν το κόστος κατά 3.000 δολάρια ανά παιδί ετησίως, που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος ανατροφής για τους γονείς μίας μέσης αυστραλιανής οικογένειας ανέρχεται σε 1.028.093 δολάρια Αυστραλίας.
 
Και μετά σου λένε κάνε παιδιά να δεις καλό.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε