Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταλαιπωρημένο πόνυ βρήκε την ελπίδα που είχε χάσει!

Ταλαιπωρημένο πόνυ βρήκε την ελπίδα που είχε χάσει!

Τα άκρα αυτού του πόνυ, το έκαναν ανίκανο να περπατήσει και να τρέξει. Ομάδα φιλόζωων τού πρόσφερε την φροντίδα και την αγάπη που χρειαζόταν.

Στο Βέλγιο ο οργανισμός Animaux en Peril, προσφέρει στέγη και φροντίδα σε εγκαταλελειμμένα και υποσιτισμένα ζώα φάρμας. Ο Οργανισμός έχει βοηθήσει δεκάδες πρόβατα, κατσίκες, κότες, γουρούνια και άλογα που παραμελούνται από ανθρώπους ή άλλες φιλοζωικές οργανώσεις.

Όταν έτυχε να δουν στον δρόμο ένα ταλαίπωρο πόνυ, η ομάδα του οργανισμού έσπευσε αμέσως να το βοηθήσει. Το πόνυ φαινόταν υποσιτισμένο, ήταν παραμελημένο και βρόμικο και ήταν αρκετά φοβισμένο. Τα άκρα του είχαν την ιδιαιτερότητα και πηγαίνουν προς τα έξω και όχι προς τα μέσα, όπως συμβαίνει σε όλα τα άλογα και τα πόνυ. Αυτό, το έκανε ανίκανο να περπατήσει με ευκολία, γεγονός που το έκανε δυστυχισμένο.

Η ομάδα του  Animaux en Peril έλαβε αμέσως δράση! Μετέφερε με το φορτηγό το πόνυ, στη φάρμα. Το καθάρισε και του έκοψε με προσοχή και υπομονή το κάτω μέρος των άκρων του, έτσι ώστε με τον καιρό να έχει κλίση προς τα μέσα. Το ζώο φάνηκε από την πρώτη στιγμή ανακουφισμένο και ο φόβος του αντικαταστήθηκε από εμπιστοσύνη και ένα αίσθημα ασφάλειας.

Τέσσερις μήνες μετά, το πόνυ βρήκε και πάλι την ελπίδα που νόμιζε ότι είχε χάσει. Μπορούσε να περπατήσει και να τρέξει όπως όλα τα ζώα της φάρμας. Έκανε φίλους και τώρα μεγαλώνει μέσα σε μια φάρμα που του παρέχει την φροντίδα και πάνω από όλα, την αγάπη που είχε ανάγκη!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: The Dodo

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις