Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Το ζώδιο σας είναι άλλο από αυτό που νομίζετε! Μάθετε το σωστό σας ζώδιο

Η μετατόπιση του άξονα περιστροφής της γης διαφοροποιεί το αστρικό φόντο στο οποίο προβάλλεται ο ήλιος με αποτέλεσμα να μην είναι πια συμβατά τα ζώδια με την αστρονομική πραγματικότητα.
 

Η σοκαριστική αυτή είδηση σημαίνει για παράδειγμα πως κάποιος που έχει γεννηθεί 3 Απριλίου νομίζει λανθασμένα πως είναι Κριός ενώ είναι Ιχθύς.
 
Απλουστευτικά μπορούμε να πούμε πως οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν έναν μήνα λάθος.
 
Σύμφωνα με το Βήμα ως αρχή μέτρησης των διαστημάτων αυτών είχαν ορίσει ένα ιδιαίτερο σημείο της εκλειπτικής, αυτό στο οποίο βρίσκεται ο Ηλιος την ημέρα της εαρινής ισημερίας και ονομάζεται σήμερα σημείο γ.
 
΄Ετσι τις πρώτες τριάντα ημέρες μετά την εαρινή ισημερία, που συμβαίνει στις 21 Μαρτίου, ο Ηλιος διασχίζει το ζώδιο του Κριού, τις επόμενες τριάντα το ζώδιο του Ταύρου κτλ.
 
Όμως το σημείο γ δεν παραμένει σε μια σταθερή θέση στην εκλειπτική εξαιτίας ενός φαινομένου που ονομάζεται μετάπτωση των ισημεριών . Το φαινόμενο αυτό ήταν γνωστό ήδη στον μεγάλο έλληνα αστρονόμο Ιππαρχο, τον 2ο π.Χ. αιώνα, και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλξη που εξασκεί η Σελήνη στο ισημερινό εξόγκωμα της Γης.
 
Το σχήμα της Γης δεν είναι απόλυτα σφαιρικό, αλλά μοιάζει κάπως με κολοκύθα, με τον ισημερινό να είναι περισσότερο διογκωμένος από ό,τι οι πόλοι. Η έλξη της Σελήνης στο ισημερινό εξόγκωμα της Γης δημιουργεί μια ροπή ανόρθωσης στη Γη, τείνει δηλαδή να ανορθώσει τον άξονά της,που έχει μια κλίση 23,5 μοιρών περίπου.
 
Εξαιτίας λοιπόν Λόγω λοιπόν της μετάπτωσης των ισημεριών το σημείο γ κινείται κατά μήκος της εκλειπτικής και επομένως η αρχή της άνοιξης, στις 21 Μαρτίου, έπαψε από την εποχή του Χριστού να συμπίπτει με τη στιγμή που ο Ηλιος εισέρχεται στο ζώδιο του Κριού, εδώ και 2.000 χρόνια.
 
Σήμερα ο Ηλιος εισέρχεται στον αστερισμό του Κριού στις 14 Απριλίου και η διαφορά από την ημερομηνία που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι για τα ωροσκόπια, 21 Μαρτίου, θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη ώσπου έπειτα από 24.000 χρόνια να μηδενισθεί και πάλι.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε