Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τροπικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας λόγω… τυφώνα!

Αν ποτέ ονειρευτήκατε να γίνετε ένας μοντέρνος Ωνάσης, στους Αντίποδες, τώρα είναι η ευκαιρία…

Μ’ ένα ταξίδι βορείως της Αυστραλίας και μερικά εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, μπορείτε να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Και δεν μιλάμε για νησιά άγνωστα και ακατοίκητα, αλλά νησιά που είδαν δόξες μεγάλες πριν ενσκήψει ο τυφώνας Yasi στην αρχή του χρόνου και τα καταστρέψει. Όμως φαίνεται ότι οι προσπάθειες δεν ευδοκιμούν με αποτέλεσμα η τιμή πολλών νησιών να έχει φτάσει σε απίστευτα χαμηλά επίπεδα.

Από τα πιο χαρακτηριστικά, το νησί Ντανκ, αγαπημένος προορισμός των νεόνυμφων, καθώς και ο παράδεισος των σύγχρονων Κροίσων το νησί Μπεντάρα.

Αμφότερα παραμένουν υπό διάλυση, ακριβώς όπως τα άφησε ο κυκλώνας τον περασμένο Φλεβάρη. Όλες οι βίλες που οι αυλές τους βρέχονταν από τα γαλαζοπράσινα νερά της ακτής και ακτινοβολούσαν από πολυτέλεια, βρίσκονται σήμερα με τις στέγες τους ρημαγμένες, τα τζάμια σπασμένα, τις πισίνες γεμάτες άμμο. Απόλυτη εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης.

Και τα δύο νησιά πριν ακριβώς δύο χρόνια, είχαν πουληθεί αντί $29 εκατομμυρίων. Τα είχε αγοράσει η Pamoja Capital, που εδρεύει στη Γενεύη. Σήμερα δηλώνει ότι δεν είναι σε θέση να τα επαναφέρει στην παλιά τους αίγλη, χωρίς άλλη γενναία -οικονομικά- συμμετοχή, παρ’ ότι υπήρχε ασφάλεια.

Τα ελικόπτερα, είναι γεγονός ότι πάνε κι έρχονται πάνω από τα δύο νησιά, με αρκετούς ενδιαφερόμενους, κανένας, όμως, δεν έχει δείξει τα χαρτιά του ακόμη.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Hideaway Resorts, Μαρκ Κάμπελ, που ήταν υπεύθυνη για την τουριστική λειτουργία των δύο νησιών, θα πει χαρακτηριστικά ότι ”οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δουν την όλη υπόθεση με αισιοδοξία, να δουν το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο”, προσθέτοντας ότι αρκετοί αξιόλογοι επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί όχι μόνο για τα δύο προαναφερόμενα, αλλά και για το Χάμιλτον Αιλαντ και μια σειρά άλλων.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε