Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βιέννη – Παρίσι με ταξί λόγω τέφρας

Βιέννη – Παρίσι με ταξί λόγω τέφρας

Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτων, τα γραφεία του αεροδρομίου της Βιέννης ήταν ακόμη σε θέση να ικανοποιήσουν τη ζήτηση.

 Απελπισμένοι και απεγνωσμένοι, μετά από την τριήμερη ταλαιπωρία τους στο αεροδρόμιο της Βιέννης, δεκάδες επιβάτες που αδυνατούν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς άλλες χώρες, ιδίως της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, στράφηκαν στα…ταξί για να λύσουν το πρόβλημά τους.

Στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, όπου εκατοντάδες επιβάτες περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να βρουν μια θέση σε αεροπλάνο μόλις άνοιξε ο εναέριος χώρος της Αυστρίας, ταξιτζήδες έκλειναν προσοδοφόρες συμφωνίες με τουρίστες και επιχειρηματίες: για τη διαδρομή από τη Βιέννη στο Παρίσι το ελάχιστο κόστος έφτανε τα 500 ευρώ, με προσαύξηση για τυχόν στάσεις στα αξιοθέατα. Σε ευθεία γραμμή οι δύο πόλεις απέχουν κάτι παραπάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

Για τη διαδρομή από τη Βιέννη στο Όσλο η ταρίφα κυμαίνεται από 1.000 έως 10.000 ευρώ — ανάλογα με το αν οι πελάτες θέλουν να έχουν περισσότερους από έναν οδηγούς, εάν θα υπάρξει διανυκτέρευση και αν θα γίνουν άλλες στάσεις. Άλλοι οδηγοί προσέφεραν τις υπηρεσίες τους έναντι σταθερής τιμής (4.000 ευρώ) για οποιοδήποτε προορισμό.

Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτων, τα γραφεία του αεροδρομίου της Βιέννης ήταν ακόμη σε θέση να ικανοποιήσουν τη ζήτηση. Ένας πράκτορας ωστόσο εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί καθυστερεί η επιστροφή των οχημάτων που είχαν νοικιαστεί προτού παραλύσουν οι αερομεταφορές.
 
“Από τα 150 αυτοκίνητα που θα έπρεπε να είχαν επιστραφεί τις τελευταίες ημέρες, έχω μόνο τα 30. Όλοι νομίζουν πως μ’ αυτήν την ιστορία της ηφαιστειακής τέφρας θα βγάλουμε, εμείς οι πράκτορες, τα λεφτά της ζωής μας! Όμως ξεχνούν ότι τα αυτοκίνητά μου βρίσκονται τώρα από την Πολωνία μέχρι την Πορτογαλία και δεν ξέρω πώς θα καταφέρω να τα φέρω πίσω”, είπε.

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε