Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Χαμός στο διαδίκτυο με το κινούμενο χταπόδι έτοιμο για φάγωμα

Χαμός στο διαδίκτυο με το κινούμενο χταπόδι έτοιμο για φάγωμα

Εστιατόριο σερβίρει χταπόδι που ακόμα κινείται στο πιάτο. Η αντίδραση του κόσμου ποικίλλει και το βίντεο με το κινούμενο χταπόδι κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Αυτό το εστιατόριο στην Ιαπωνία σερβίρει σούσι και το πιάτο του με το χταπόδι, κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου. Τα φαγητά που προσφέρει στους πελάτες του, παραείναι ίσως φρέσκα…

Το πιάτο με το χταπόδι θεωρείται σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και δεν σερβίρεται με τον συνηθισμένο τρόπο. Μόλις ο σερβιτόρος ρίξει την σόγια πάνω του, το χταπόδι αρχίζει να κινεί τα πλοκάμια του. Το θέαμα άλλους τους εντυπωσιάζει και άλλους τους αηδιάζει, αφού φαίνεται το χταπόδι να βασανίζεται. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει…

Ο Καθηγητής χημείας, Charles Grisham, εξηγεί στο Discovery: “Το χταπόδι δεν είναι ζωντανό ακριβώς, είναι πεθαμένο καθώς του έχουν αφαιρέσει τον εγκέφαλο. Ένα χταπόδι που έχει πολύ πρόσφατα πεθάνει ωστόσο, είναι ακόμα “ζωντανό”. Ακόμα και το γεγονός ότι ο εγκέφαλός του δεν υπάρχει, δεν πονάει αλλά το νευρικό του σύστημα λειτουργεί εν μέρει έστω και για λίγο. Λόγω του νατρίου της σόγιας, το χταπόδι δημιουργεί αυτές τις κινήσεις – αντανακλαστικά”.

“Τέλειο!”, “εντυπωσιακό!”, “απίστευτο!”, σχολιάζουν χρήστες του Youtube ενώ άλλοι διαφωνούν: “Ό,τι πιο αηδιαστικό έχω δει ποτέ!”, “είτε έχει πεθάνει είτε όχι, είναι απάνθρωπο!”, “Δεν είναι αστείο ούτε έξυπνο μάρκετινγκ, είναι απλά απαράδεκτο”.

Δείτε το viral βίντεο:

Το χταπόδι είναι από τα εξυπνότερα ασπόνδυλα. Μπορεί, για παράδειγμα, να ξεβιδώσει το καπάκι ενός βάζου και να πάρει από μέσα το καβούρι. Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές, από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα.

Ζει περίπου 2 χρόνια. Το θηλυκό γεννά περίπου 100 αυγά σε ασφαλή μέρη μέσα σε βράχους.

Πηγή βίντεο: Discovery

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις