Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εικόνες φρίκης! Έδεσαν τρομοκράτη σε στύλο και τον εκτέλεσαν δημόσια

Εικόνες φρίκης! Έδεσαν τρομοκράτη σε στύλο και τον εκτέλεσαν δημόσια

Σκληρές εικόνες από την εκτέλεση του 30χρονου Hassan Hanafi απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός. Είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία 5 δημοσιογράφων και σκοτώθηκε από το εκτελεστικό απόσπασμα στη Σομαλία.

Είχε καταδικαστεί σε θάνατο τον Μάρτιο αφότου είχε εκδοθεί από την Κένυα ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του το 2014. Ο Hassan Hanafi, το κεφάλι του οποίου είχε καλυφθεί πριν από την εκτέλεση, ήταν ευρέως γνωστός για τη δουλειά του στα media και την ομάδα Σομαλών ισλαμιστών al Shabaab.

Η al Shabaab είχε εκδιωχθεί από το Mogadishu από ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης το 2011. Η Σομαλία βυθίστηκε στην αναρχία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μετά την ανατροπή του στρατιωτικού δικτάτορα Mohamed Siad Barre και αγωνιζόταν για την ανοικοδόμησή της.

Ο Hassan Hanafi προσχώρησε στην ομάδα al Shabaab το 2008 όταν δούλευε ως δημοσιογράφος για έναν τοπικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη Σομαλία. Τον συνέλαβαν το 2015 στην Κένυα και τον έστειλαν στη Σομαλία για να δικαστεί.

“Η al Shabaab σκότωσε πολλούς δημοσιογράφους αλλά εγώ μόνο έναν” είπε μετά την ανακοίνωση της ποινής του. “Δεν με νοιάζει αν θα με σκοτώσετε. Θα δείτε αν θα σταματήσουν οι δολοφονίες μετά τον θάνατό μου”.

Η al Shabaab επιδιώκει να επιβάλλει την αυστηρή εκδοχή του νόμου της Σαρία στη Σομαλία όπου συχνά εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης, δυνάμεων ασφαλείας, ξενοδοχείων και εστιατορίων στην πρωτεύουσα. Η ομάδα ήταν πίσω από θανατηφόρες επιθέσεις στην Κένυα και την Ουγκάντα.

Πηγή: Dailymail

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε