Παρασκευή, 15 Μαρ.
12oC Αθήνα

Η τρομακτική στιγμή που βρίσκουν τον μουμιοποιημένο ναυτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Η τρομακτική στιγμή που βρίσκουν τον μουμιοποιημένο ναυτικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν στις 25 Φεβρουαρίου που ανακαλύφθηκε το μουμιοποιημένο πτώμα ενός ναυτικού μέσα στο σκάφος του. Ο άνθρωπος που τον βρήκε στα ανοιχτά της νότιας ακτής των Φιλιππίνων κατέγραψε την τρομακτική στιγμή της ζοφερής ανακάλυψης και έδωσε το βίντεο στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται ότι τρόμαξε από την ανατριχιαστική ανακάλυψη στο σκάφος “Sayo”. Είχε πηδήξει στον ωεκανό και κολυμπήσει από το σκάφος της ομάδας “LMAX Exchange” μέχρι το σκάφος που είχε παρασυρθεί στα ανοιχτά των ακτών των Φιλιππίνων. Αφού ανέβηκε στο σκάφος ανέφερε ότι δεν ήταν κανείς. Μέχρι που πήγε να δει στο εσωτερικό.

Τότε τρομοκρατήθηκε όταν είδε μπροστά του το μουμιοποιημένο πτώμα του 59χρονου Γερμανού ναυτικού Manfred Fritz Bajorat. Είχαν εντοπίσει το σκάφος περνώντας από την παραλία Airlie στις 31 Ιανουαρίου στα πλαίσια του αγώνα “Clipper 2015-16 Round The World Yacht Race”. Παρατήρησαν ότι το σκάφος χωρίς κατάρτι παρασυρόταν. Έτσι αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει.

Αφού ενημέρωσαν την αμερικανική ακτοφυλακή στο Guam, τους παρότρυναν να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Το σκάφος ανακαλύφθηκε ξανά στις 25 Φεβρουαρίου από δύο ψαράδες στον Ειρηνικό Ωκεανό, 40 μίλια ανοιχτά των ακτών της πόλης Barobo στο Surigao del Sur. Αυτή τη φορά είχε παρασυρθεί για πάνω από 1.000 ναυτικά μίλια.

Ο ναύτης που έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη χαρακτήρισε την εμπειρία αρκετά οδυνηρή. “Όταν το ακούσαμε, δεν είχαμε δει τις εικόνες του πτώματος. Ήταν πολύ εμφανές ότι ήταν νεκρός και δεν χρειαζόταν γιατρός για να το διαπιστώσει. Ήταν πολύ δύσκολο για αυτόν. Ήταν ο μοναδικός που πήγε στο σκάφος. Ήταν στη μέση ενός αγώνα και του άλλαξε όσα πίστευε για τους κινδύνους των αγώνων στον ωκεανό. Δέχτηκε υποστήριξη από την ομάδα και τους υπευθύνους του αγώνα. Τον γνωρίζω και τον έχει επηρεάσει. Ήταν μια πολύ δύσκολη ανακάλυψη”.

Στις ανατριχιαστικές φωτογραφίες ο 59χρονος Manfred Fritz Bajorat φαίνεται να προσπαθεί να πιάσει με το χέρι του ένα ραδιοτηλέφωνο. Σαν να ήταν μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια να στείλει σήμα mayday. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθανε από ανακοπή καρδιάς, χωρίς να έχει διαπιστωθεί πριν από πόσο καιρό είχε πεθάνει. Έπλεε από τότε που είχε πεθάνει η γυναίκα του Claudia το 2010.

Πηγή: Dailymail

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε