Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σεξ για μία #tyropita: Χαλασμός στο twitter για την έρευνα “φωτιά”

Φωτό twitter / @tattan27051975
Φωτό twitter / @tattan27051975

Οι Ελληνίδες κυριαρχούν στη βιομηχανία της πορνείας και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για 2 δολάρια, όσα δηλαδή χρήματα κοστίζει μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς. Αυτό υποστηρίζει μία έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου και φυσικά τα αποτελέσματά της δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα στο twitter.

Σε νέα μελέτη, που συντάχθηκε βάσει στοιχείων από περισσότερους από 17.000 εργαζόμενους του σεξ, διαπιστώνεται ότι οι Ελληνίδες ιερόδουλες έχουν αντικαταστήσει τις γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη. Τα ποσά μάλιστα που πωλούν τις υπηρεσίες τους οι ιερόδουλες είναι από τα μικρότερα στην Ευρώπη, όπως μετέδωσε ο Independent.

“Ορισμένες γυναίκες απλά το κάνουν για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς που χρειάζονται να φάνε επειδή πεινάνε”, δήλωσε στους Times του Λονδίνου ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που πραγματοποίησε τη μελέτη. “Άλλοι πάλι για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς και έκτακτες ανάγκες ή ναρκωτικά”, συμπλήρωσε.

Όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η τιμή για τις υπηρεσίες μιας ιερόδουλης ήταν στα 50 ευρώ και τώρα έχει πέσει στα 2 ευρώ για 30 λεπτά. Ο καθηγητής σημειώνει πως υπάρχουν περίπου 400 τέτοιες περιπτώσεις απελπισμένων γυναικών, σημειώνοντας πως οι Ελληνίδες πλέον κυριαρχούν στην πορνεία σε ποσοστό 80%.

Τα στοιχεία μπορεί να είναι σοκαριστικά, ωστόσο οι χρήστες του twitter αντιμετωπίζουν με τον… δικό τους τρόπο το ζήτημα, με το hashtag #tyropita να μονωπολεί το ενδιαφέρον.

Δείτε μερικά από τα πιο επιτυχημένα “τιτιβίσματα”:

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε