Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Του έραψαν το χέρι μέσα στο στομάχι! Προσοχή, σοκαριστικές εικόνες

Φωτογραφίες από Facebook / DailyMail
Φωτογραφίες από Facebook / DailyMail

Ένας άνδρας ο οποίος είχε ραμμένο το αριστερό του χέρι μέσα στο στομάχι του, κατά την διάρκεια μια πρωτοποριακής χειρουργικής επέμβασης, διηγείται τα στάδια της πολύχρονης ανάρρωσής του και λέει πως ελπίζει μια μέρα να έχει ξανά δάχτυλα.

Ο Βραζιλιάνος Carlos Mariotti φοβόταν πως το χέρι του θα έπρεπε να ακρωτηριαστεί, μετά από ένα φρικιαστικό εργατικό ατύχημα, ωστόσο πλέον μιλά υπερήφανα για το πώς μπορεί και πάλι να κάνει πράγματα που πριν το ατύχημα θεωρούσε δεδομένα.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην Daily Mail, o Carlos αποκάλυψε πως μπορεί και πάλι να κρατά οδοντόβουρτσα και να μιλά στο τηλέφωνο. Απλές καθημερινές συνήθειες που πίστευε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ξανά.

Του πήρε μήνες εξάσκησης για να τα συνηθίσει, ωστόσο αυτό είναι ένα ορόσημο για την ανάρρωσή του. Κι αυτό επειδή το αριστερό του χέρι μοιάζει πλέον με ένα γάντι του μποξ, με έναν μικρό αντίχειρα στη θέση που κάποτε ήταν τα δάχτυλά του.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς καινοτόμων χειρουργικών επεμβάσεων από Βραζιλιάνους γιατρούς, ούτως ώστε να καταφέρουν να του σώσουν το χέρι από τον ακρωτηριασμό.

Νέο χειρουργείο

Δεν είναι όμως αυτό το τέλος. Θα υποβληθεί σε μία ακόμη πρωτοποριακή επέμβαση, αφού οι γιατροί ετοιμάζονται να “μετασχηματίσουν” ξανά το χέρι του με στόχο να έχει και πάλι ξεχωριστά δάχτυλα. Θα πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επέμβαση μετά το ατύχημά του τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε, το χέρι του κόπηκε κυριολεκτικά σε κομμάτια όταν κόλλησε ανάμεσα σε δύο μεταλλικούς κυλίνδρους μιας μηχανής στην εργασία του. Αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς ο ιστός, με τα κόκκαλα και τους τένοντες να είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι μέχρι να τον βοηθήσουν οι συνάδελφοί του.

Ο ορθοπεδικός χειρουργός του νοσοκομείου Santa Otilia Foundation, Boris Brandao, ανέλαβε το δύσκολο έργο της χειρουργικής επέμβασης για να σωθεί το χέρι του Carlos.

Αποφάσισε να ράψει το τραυματισμένο χέρι μέσα στο στομάχι του ασθενή για 42 ολόκληρες ημέρες, ούτως ώστε η σάρκα από το σώμα του να “συγχωνευτεί” στο πέρασμα του χρόνου με το χέρι του και να το θεραπεύσει.

Δείτε τα σοκαριστικά βίντεο – Προσοχή, οι εικόνες είναι εξαιρετικά σκληρές

 

Πηγή: dailymail.co.uk

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε