Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βγήκαν γυμνές στους δρόμους της Βραζιλίας για τη σεξουαλική βία

Βγήκαν γυμνές στους δρόμους της Βραζιλίας για τη σεξουαλική βία

Εκατοντάδες γυναίκες βγήκαν γυμνές στους δρόμους της Βραζιλίας, για να διαμαρτυρηθούν για τη βία που υφίστανται, παίρνοντας μέρος στο ”SlutWalk”, την πέμπτη εκδήλωση που πραγματοποιείται.

Οι τόπλες γυναίκες είχαν συνθήματα γραμμένα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ κρατούσαν πανό και διαμαρτύρονταν σε κεντρικό δρόμο, δημιουργώντας κυκλοφοριακά προβλήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της Κοπακαμπάνα, παραλίας του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία. Οι διαδηλωτές είπαν πως ένας βασικός τους στόχος, ήταν να αντιμετωπίσουν τα ρατσιστικά σχόλια που κάνουν στις γυναίκες εξαιτίας του τρόπου που επιλέγουν να ντυθούν. Ήθελαν επίσης να καταπολεμήσουν τον νέο νόμο που επιτρέπει την άμβλωση μόνο όταν μια γυναίκα καταφέρει να αποδείξει ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Με λόγια πάνω στο στήθος, την κοιλιά, την πλάτη και τα χέρια τους, με κραγιόν και μολύβια, άρχισαν να χορεύουν σε ρυθμούς samba. H 26χρονη Stephanie Ruas, είπε, ”Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βία οπουδήποτε, είτε στο σχολείο, σε ένα νεαρό κορίτσι, είτε στην εργασία”. ”Η Βραζιλία είναι μια από τις χειρότερες θέσεις για μια γυναίκα να ταξιδέψει μόνη της. Είναι η πέμπτη σε κατάταξη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τις γυναίκες”. Η 18 χρονη Indara Costa, είπε, ”Οι άνδρες στη Βραζιλία νομίζουν ότι είμαστε αντικείμενα. Εμείς, σαν γυναίκες, θέλουμε να είμαστε σε θέση να κάνουμε ό,τι θέλουμε με το σώμα μας, χωρίς να δεχόμαστε παρενόχληση”.

Πηγή: Mirror

Plus Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε