Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

10 βουλευτές ζητούν από τον Ραγκούση να κάνει πίσω για τα ταξί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Να ξεκινήσει διάλογο με τους ιδιοκτήτες ταξί για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους ζητούν από τον υπουργό Μεταφορών οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Ακόμη ένα εσωκομματικό μέτωπο άνοιξε με αφορμή το θέμα των ταξί. Με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπουτσή, 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστειλαν επιστολή στον Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας του να βάλει νερό στο κρασί του για το θέμα των ταξί.

Μάλιστα, κοινοποίησαν την επιστολή τους τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον γραμματέα του κόμματος, Βασίλη Έξαρχο αλλά και τον εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών, Γιάννη Αμοιρίδη.

Καλούν μεταξύ άλλων τον κ. Ραγκούση να ξεκινήσει διάλογο με τους ταξιτζήδες, θέτουν θέμα αντισυνταγματικότητας για την ρύθμιση, που αφορά τη μεταβίβαση της άδειας τους στο κράτος, ενώ προτείνουν να ληφθούν υπόψη τα πληθυσμιακά κριτήρια.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια ταξί προτού συμπληρωθούν έξι μήνες από τη ψήφιση του σχετικού νόμου» τονίζουν οι βουλευτές επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «οι επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις για να επιτύχουν πρέπει να διέπονται από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις γιατί διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι όταν αυτές επιβάλλονται κάθετα χωρίς διάλογο μόνο προβλήματα προσθέτουν κοντά σε αυτά που υποτίθεται έρχονται να λύσουν».

Πάντως οι βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι είναι «υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα, με κανόνες και κριτήρια, ως αναγκαία προϋπόθεση εξόδου της χώρας από το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στο οποίο έχει περιέλθει, με τις γνωστές σε όλους τους πολίτες, συνέπειες».

Την επιστολή υπογράφουν, με τη σειρά οι βουλευτές, Δημήτρης Παπουτσής, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Βασιλική Τσόνογλου, Μιχάλης Κατρίνης, Ευτύχιος Δαμιανάκης, Σπυρίδων Μοσχόπουλος, Γιώργος Παπαμανώλης, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Γικόνογλου και Γιώργος Αρβανιτίδης. Όλοι τους προέρχονται από την επαρχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ο Ραγκούσης θα περάσει από 50.000 πτώματα” λένε οι ταξιτζήδες

Ραγκούσης: Πλήρης απελευθέρωση και στα ταξί και στα φορτηγά

Θ. Λυμπερόπουλος: “Οταν πεθάνουμε να ‘χει πεθάνει ο Ραγκούσης και η παρέα του”

Αλλάζουν τα πάντα στα ταξί: Αδειες με παράβολο και μοτοταξί

“Προχώρα με την απελευθέρωση των ταξί”, είπε στον Ραγκούση ο πρωθυπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε