Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

10ο Συνέδριο ΝΔ: Αποθέωσε Καραμανλή και Σαμαρά ο Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

10ο Συνέδριο ΝΔ: Αποθέωσε Καραμανλή και Σαμαρά ο Μητσοτάκης! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ξεχωριστές αναφορές στους… προκατόχους του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε την ομιλία του ο σημερινός αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά όσα είπε για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.

Το παρών στο 10ο Συνέδριο της Νέας Δημορκατίας δίνουν “βαριά” ονόματα της “γαλάζιας” παράταξης. Μεταξύ αυτών και οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος και πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς από Έλληνες και ξένους πολιτικούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέβηκε στο βήμα για την προγραμματισμένη ομιλία του.

Πριν μπει στο… ψαχνό, δηλαδή την επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να μιλήσει προσωπικά για τους τρεις πρώην πρωθυπουργούς που βρίσκονται στην αίθουσα.

Αρχικά ξεκίνησε αναφερόμενος στον πατέρα του και επίτιμο πρόεδρο του κόμματος, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, με τα λόγια του να προκαλούν συγκίνηση στο ακροατήριο.

Ακολούθως μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο τόνισε πως “είχα την χαρά να τον υπηρετήσω ως ΟΝΝΕΔίτης. Είναι μας ο Κώστας ο Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανά έδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με τα συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε υπερήφανους με την στάση του στο Βουκουρέστι (σ.σ. αναφερόμενος στο βέτο του πρώην πρωθυπουργού σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ). Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο σημείωσε: “Είναι μαζί μας ο Αντώνης ο Σαμαράς. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, που βρέθηκε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τυχοδιωκτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, ο άνθρωπος, ο πρωθυπουργός που το 2014  είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υλοποιώντας ένα τολμηρό, ένα σκληρό πρόγραμμα δημοσιονομικής πρπσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Είχα την ευθύνη να τον υπηρετήσω ως υπουργός”.

Δείτε το βίντεο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε