Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

18 Μαρτίου, από τη βάση και με κάλπη θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

18 Μαρτίου, από τη βάση και με κάλπη θα εκλεγεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τα λεφτά βρέθηκαν, η τροπολογία για την κρατική επιχορήγηση έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή και στο ΠΑΣΟΚ μπορούν πια να κάνουν εκλογές για νέο πρόεδρο.

Εκλογή προέδρου από τη βάση στις 18 Μαρτίου αποφάσισε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε την Παρασκευή στην Ιπποκράτους.

Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρήστος Παπουτσής, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Στέφανος Τζουμάκας, που μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος αλλά και οποιοσδήποτε άλλος ενδέχεται να «κατέβει» στη… μάχη (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου κτλ), θα πρέπει να συγκεντρώσουν 94 υπογραφές για να είναι υποψήφιοι.

Κάθε ένα από τα 377 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος έχει δικαίωμα να υπογράψει για έναν υποψήφιο. Οι υπόγραφες που απαιτούνται θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί το αργότερο έως τις 9 Μαρτίου όταν θα συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου).

Θα ακολουθήσει η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του καταστατικού του Κινήματος.

Η εκλογή για τον νέο πρόεδρο του κόμματος θα γίνει με κάλπη, από τη βάση, την Κυριακή 18 Μαρτίου. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στη διαδικασία θα λάβουν μέρος 100.000 άτομα.

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε και ποια πρόσωπα θα απαρτίζουν την κεντρική εκλογική επιτροπή. Θα είναι οι: Μιχάλης Καρχιμάκης, Κώστας Ασκούνης, Μαριλένα Κοππά, Νίκος Ανδρουλάκης, Έφη Χαλάτση, Γιάννης Μίχας, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιώργος Ανωμερίτης, Τόνια Αντωνίου, Βασίλης Έξαρχος, Ροβέρος Σπύροπουλος και Χρυσάνθη Κισκήρα.

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν τελικά αφού βρέθηκαν τα… λεφτά για να στηθούν οι κάλπες! Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τους γενικούς διευθυντές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα φέρει στη Βουλή την τροπολογία για τις επιχορηγήσεις των κομμάτων.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους, κατά την ενημέρωση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, την προσεχή Τρίτη θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για την αποδέσμευση της 4ης δόσης της κρατικής επιχορήγησης του 2011 προς τα κόμματα. Το ποσό που αντιστοιχεί στο ΠΑΣΟΚ είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Καστανίδης κάνει τους διαγραφέντες… κόμμα!

Η κίνηση των 7 “λοχαγών” του ΠΑΣΟΚ – Ζητούν νέο πρόεδρο μέσω συνεδρίου

Και επισήμως υποψήφιος ο Παπουτσής – Θέλει εκλογή από τη βάση

O Πάγκαλος, ο Ραγκούσης, η παρέμβαση και οι υποψήφιοι Πρόεδροι

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε