Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

19-20 Ιουλίου η κρίσιμη ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο – Στις 26 Ιουλίου αποφασίζουν Εξεταστική για τα capital controls

19-20 Ιουλίου η κρίσιμη ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο – Στις 26 Ιουλίου αποφασίζουν Εξεταστική για τα capital controls

Στις 19 – 20 Ιουλίου «κληρώνει» στην Ολομέλεια ο εκλογικός νόμος. Στις 26 Ιουλίου η συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για το σχέδιο Β, με παράλληλη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε σήμερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα περσινά σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για το «plan X» ή «plan (T)sipras» και της εκθέσεως Γκαλμπρέιθ.

Ο προγραμματισμός αυτός αποφασίσθηκεαπό την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Η κυβερνητική πρόταση αλλαγής του εκλογικού νόμου, που σε λίγη ώρα μπαίνει σε επεξεργασία στην Επιτροπή της Βουλής, αποφασίσθηκε να εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση σε δύο συνεδριάσεις στις 19 και 20 Ιουλίου.

Επίσης, μετά από τρείς μήνες που η κυβέρνηση είχε θέσει στις καλένδες την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς οδηγηθήκαμε στα capital controls και τα σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ, το Μαξίμου έδωσε το «πράσινο» φως και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όρισε η συζήτηση αυτή να διεξαχθεί στην Ολομέλεια στις 26 Ιουλίου.

Μάλιστα, επειδή νωρίς σήμερα, η ΝΔ είχε καταθέσει με υπογραφή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των βουλευτών της σχετική επίκαιρη Επερώτησης κάτω και από τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, αποφασίσθηκε να γίνει μια ενοποιημένη συζήτηση και για τα δύο θέματα σε μια συνεδρίαση στην Ολομέλεια την ίδια ημέρα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε