Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

2.059 ονόματα πήρε ο Ε. Βενιζέλος – Πότε σβήστηκαν τα ονόματα από τη λίστα

2.059 ονόματα πήρε ο Ε. Βενιζέλος – Πότε σβήστηκαν τα ονόματα από τη λίστα

Επιτέλους το περιβόητο στικάκι πήρε το δρόμο για τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να δουν οι ειδικοί, αν είναι δυνατό, πότε και ποιος έσβησε τα επίμαχα αρχεία με τα στοιχεία των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από τη λίστα Λαγκάρντ.

Από τις έρευνες που έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς, χωρίς να είναι δυνατή η επεξεργασία του usb, αλλά μόνο από μαρτυρίες προκείπτουν όπως όλα δείχνουν δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτα απ’ όλα φαίνεται πως υπάρχει η πληροφορία για το πότε και ποιος αντέγραψε τη λίστα από το cd των Γάλλων στο USB κατ’ εντολή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και από δύο άλλες πηγές (δύο άλλα άτομα σύμφωνα με πληροφορίες) η πληροφορία ότι το USB όταν παραδόθηκε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη στον Ε. Βενιζέλο, ήταν ήδη “πειραγμένο”.

Από δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους πηγές, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Καθημερινή” έχει επιβεβαιωθεί ότι το USB όταν έφτασε στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου περιείχε 2.059 και όχι 2.062 ονόματα. Είχαν ήδη αφαιρεθεί δηλαδή τα ονόματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Έτσι τώρα οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν κάποια ορισμένα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα αναζητήσουν κρίσιμες απαντήσεις.

Πρώτα απ’ όλα εάν το cd μεταγράφηκε ολόκληρο και με τα 2.062 ονόματα στο USB, ή εάν η αλλοίωση έγινε πριν τη μετεγγραφή.

Εάν έχει γίνει η αφαίρεση των ονομάτων πριν, οι ειδικοί της ΔΗΕ δεν έχουν παρά να πιστοποιήσουν πότε έγινε η μετεγγραφή και σε ποιον υπολογιστή, τίποτα περισσότερο. Εάν η αλλοίωση της λίστα έγινε μετά και μάλιστα στο USB τότε μπορούν να δουν πολλά.

Το USB μπορεί να δείξει πολλά. Ποιος και πότε άνοιξε και είδε το αρχείο, ποιος και πότε το “πείραξε”.
Όμως και πάλι μπαίνει ένα άλλο ερώτημα.

Το USB που έφτασε στα χέρια του Ε. Βενιζέλου είναι το πρωτότυπο ή άλλο;

Αν είναι άλλο η κατάσταση περιπλέκεται πολύ. Οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ελπίζουν στην άγνοια εκείνων που αλλοίωσαν τη λίστα και θα αναζητήσουν κάθε στοιχείο.

Διαβάστε επίσης:

Λογαριασμός στην Ελβετία “δείχνει” μίζες και προς τον Γ. Παπαντωνίου για τα υποβρύχια; – Τι απαντούν κύκλοι του πρώην υπουργού Άμυνας στο NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε