Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

20 ηχηρά ονόματα επιχειρηματιών ελέγχονται για εμπλοκή στη Siemens

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens
, Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βουλή το αίμα για έλεγχο πόθεν έσχες για 20 επιχειρηματίες και χρηματιστές που μπορεί να σχετίζονται με τη διακίνηση του μαύρου πολιτικού χρήματος της Siemens.

Ανάμεσά τους υπάρχουν ηχηρά ονόματα και ειδικά ένας από αυτούς, είναι επιχειρηματίας που τα τελευταία χρόνια είχε δραστηριοποιηθεί πολύ έντονα στην Ελλάδα και το εξωτερικό κυρίως στους τομείς του Τύπου και του Αθλητισμού. Υπάρχουν επίσης γνωστοί χρηματιστές και βιομήχανοι. 

Η Εξεταστική αποφάσισε να στείλει επιστολή που απευθύνεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και αφορά στην κίνηση χρήματος και τον έλεγχο πράξεων χρηματιστών και επιχειρηματιών σχετικά με τη μεταφορά κεφαλαίων από ταυτοποιημένα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται στις δικαστικές αρχές και ζητεί δικαστική συνδρομή για άνοιγμα λογαριασμών στην αλλοδαπή με τη συνεργασία της Europol. 

Και η τρίτη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής με κοινοποίηση στους πολιτικούς αρχηγούς και θα ζητά την κυβερνητική συνδρομή και θεσμικές πρωτοβουλίες όπως τον εξονυχιστικό έλεγχο του πόθεν έσχες σε όσους διετέλεσαν υπουργοί κατά την εξεταζόμενη περίοδο στα σχετικά υπουργεία. 

Την ίδια ώρα, κλιμάκιο της Εξεταστικής όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος, κ. Βαλυράκης θα μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να λάβει κατάθεση από τον κ. Σίκατσεκ, ο οποίος σημειωτέον είχε μιλήσει για μίζες στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας συνολικού ύψους 100 μεκατομμυρίων ευρώ, ενώ δήλωσε ότι είναι αρκετά πιθανόν να καταθέσει και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος. 

Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί η διάταξη Καστανίδη για την περίπτωση του πρώην ισχυρού άντρα της Siemens, διάταξη που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση για τους μάρτυρες που θα συνδράμουν στην έρευνα. 

Νωρίτερα, κλιμάκιο 2 βουλευτών – μελών της Επιτροπής, με εφέτη ανακριτή και Διπλωμάτη θα μεταβούν σύντομα στο Ντουμπάι για να λάβουν κατάθεση από τον κ. Κουτσενρόιτερ, καθώς ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της μητρικής Siemens αποδέχτηκε το αίτημα για συνεργασία. 

Τέλος ο κ. Βαλυράκης προειδοποίησε με νόημα πως… κανείς δικαστικός δεν θα μείνει ανέλεγκτος! «Η Επιτροπής εκτός από πολιτικούς ελέγχει τους πάντες για πράξεις ή παραλείψεις». Τα πυρά της Επιτροπής έχουν βασικά αποδέχτη τον εισαγγελέα Αθανασίου, που όταν η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, Κατερίνα Τσακάλου, στην πρώτη κατάθεση της του έδωσε αποκαλυπτικά στοιχεία για τα «μαύρα χρήματα» της Siemens, ο εισαγγελές δεν έκανε έφοδο στην εταιρεία αλλά ζήτησε από τον διάδοχο Χριστοφοράκου, κ. Ρούντολφ Φίσερ να του στείλει αντίγραφα των στοιχείων, κάτι, που όπως επισημαίνει η Επιτροπή, του έδωσε πολύτιμο χρόνο για… «να εξαφανίσει ότι έπρεπε να εξαφανίσει

Μάλιστα, για την Τετάρτη διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του Διονύση Δενδρινού (πρώην οικονομικός διευθυντής της Siemens), της Κατερίνας Τσακάλου (πρώην γραμματέας του Χριστοφοράκου) αλλά και του Πρόδρομου Μαυρίδη (Διαχειριστής μαύρων ταμείων και πρώην γενικός διευθυντής της Siemens).Κατά την εκτίμηση Βαλυράκη το μπλάνκο στις λίστες είναι έργο Χριστοφοράκου και Siemens. 

«Η SIEMENS, προφανώς, συγκάλυψε με μπλάνκο ή χωρίς, διότι ειδοποιήθηκε να συγκαλύψει. Ο κ. Αθανασίου, προτού ενημερώσει, έπρεπε να κατάσχει, κάτι που δεν το έκανε. Ο Αθανασίου τους ειδοποίησε να τα κουκουλώνουν και μετά πήγε», είπε. Επίσης άφησε να φανεί πως θα υπάρξει επικοινωνία με δικηγόρους Χριστοφοράκου για να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γερμανία μέλη της Εξεταστικής για να λάβουν κατάθεση από πρώην ισχυρό άντρα της Siemens.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παντελής Οικονόμου κατέθεσε φάκελο προς όλους τους βουλευτές με στοιχεία για την off-shore MAYO και ζήτησε να υπάρξει έρευνα για πιθανή σχέση MAYO – SIEMENS – ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν.Δ. (επί Μητσοτάκη).Τον δρόμο του ΛΑΟΣ απείλησε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απείλησε δια του Δ. Παπαδημούλη με αποχώρηση από την Εξεταστική.
 
“Χθες και σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή για Siemens αντί να ψάχνει τα 100 εκατ. μίζες και τους άλλους «Μαντέληδες» καταπίνει αμάσητα τις γνωστές λίστες με τα δώρα και τα δωράκια, χωρίς κανένας θεσμικά αρμόδιος (Δικαιοσύνη – ΣΔΟΕ – Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος) να εξηγεί ποιος, πότε και γιατί σκέπασαν με μπλάνκο τα ονόματα στα δωράκια της ξεφτίλας. Αν η κατάσταση δεν διορθωθεί άμεσα, εμείς θα επανεξετάσουμε την παρουσία μας στην Εξεταστική Επιτροπή”, είπε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε : «Εμείς δεν θα φύγουμε για να επανέλθουμε όπως ο ΛΑΟΣ αλλά εμείς θα φύγουμε με ευθύνη και συνέπεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :
 
Μαντέλης: Δεν πήρα μίζες! Θα μείνω στην Ελλάδα για να το αποδείξω

Παρωδία στις εξεταστικές

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε