Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

23 μέτρα τόνωσης της οικονομίας προτείνει η ΝΔ

23 μέτρα τόνωσης της οικονομίας προτείνει η ΝΔ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2010 | 14:45
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2010 | 14:45

Σύμφωνα με τη ΝΔ, τα μέτρα είναι χαμηλού ή μηδενικού δημοσιονομικού κόστους και στόχο έχουν τη στήριξη

της πραγματικής οικονομίας, ώστε "να μην βουλιάξει η οικονομία στην ύφεση και να μην εκτιναχθεί η ανεργία".

 Η δέσμη μέτρων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Παναγιωτόπουλο, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς καμία χρονοτριβή, αλλιώς θα προκληθεί ασφυξία στην αγορά.

 Στα γενικά μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων, υπάρχει η υποβολή αιτήματος από την κυβέρνηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεταφορά της εθνικής συμμετοχής της Ελλάδας στο τέλος της παρούσης προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ.

 Ακόμα, η ΝΔ ζητά να "ξεκολλήσει" και η χρηματοδότηση των μεγάλων έργων υποδομής, με παράλληλη επιτάχυνση της κατασκευής έργων παραχώρησης με αυτοχρηματοδότηση.

 Επίσης, ζητεί να "τρέξει" η διαδικασία των συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, να εξαντληθούν σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση όλα τα περιθώρια δανεισμού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη χρηματοδοτική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και να προωθηθεί η ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης για αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας με συμβάσεις παραχώρησης.

    Ακόμα, ζητά να εξεταστούν νέοι τρόποι για την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα και να προωθηθεί το σχέδιο νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα, παράλληλα με την εφαρμογή του νόμου για την ταχεία προώθηση μεγάλων επενδύσεων.

    Τέλος, η ΝΔ ζητά να απλοποιηθεί η αδειοδότηση των επιχειρήσεων με "σπάσιμο" της γραφειοκρατίας και να καταργηθούν τα εμπόδια που στρεβλώνουν τη λειτουργία του ανταγωνισμού.

    Στο πακέτο μέτρων υπάρχουν μεταξύ άλλων μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οικοδομή αλλά και τον τουρισμό.

    Σε κάθε περίπτωση, τονίζει η Νέα Δημοκρατία, τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε αύξηση της κατανάλωσης και αποτελούν μία άμεση απάντηση στην ύφεση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο