Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

24.000 δήλωναν στην Ελλάδα λιγότερα από όσα είχαν στο εξωτερικό!

24.000 δήλωναν στην Ελλάδα λιγότερα από όσα είχαν στο εξωτερικό!

Θέμα λίγων εβδομάδων η έκθεση επί του ελέγχου που έγινε σε 54.000 καταθέτες εξωτερικού δήλωσε στη Βουλή ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, από αυτούς περίπου οι μισοί έχουν καταθέσεις μεγαλύτερες από τα εισοδήματα που δήλωσαν στην Ελλάδα.

«Περίπου 24.000 ήταν οι ανακολουθίες σε φορολογούμενους σε σχέση με τις φορολογικές τους δηλώσεις της τελευταίας 10ετίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να μάθουμε ακριβώς ποιος δήλωσε και ποιος δε δήλωσε και σε ποιους στρεφόμαστε» πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου,.

Ωστόσο, ο κ. Μαυραγάνης δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το πότε εκπνέει η προθεσμία δικαιολόγησης των εισοδημάτων και κατάθεσης των αποδεικτικών από τους 24.710 φορολογούμενους, σημειώνοντας ότι τα πλήρη στοιχεία θα παρουσιασθούν στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Ο ερωτών βουλευτής υποστήριξε ότι όλη η συζήτηση για τα διαδικαστικά της λίστας Λαγκάρντ έχουν επισκιάσει το σημαντικό μέρος της υπόθεσης που είναι ο έλεγχος των καταθετών εξωτερικού, των ιδιοκτητών ακινήτων στο Λονδίνο, αλλά και των καταθετών Λιχτενστάιν και Λουξεμβούργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσεκούρι ο φόρος 15% στους τόκους καταθέσεων

Διακομματική πρωτοβουλία με στόχο την αναζήτηση των καταθετών στο εξωτερικό

Στα κρατικά ταμεία οι αραχνιασμένες καταθέσεις από φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Έτσι μπορείτε να δικαιολογείτε τις καταθέσεις σας στο εξωτερικό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε