Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

3,5 εκατ. ευρώ για τα καινούργια αυτοκίνητα των βουλευτών

Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι βουλευτές μας προμηθεύονται με νέα οχήματα, μικρότερου κυβισμού και αφήνουν στην άκρη τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα τους.

Νέα, ολοκαίνουργια, αυτοκίνητα άρχισαν να προμηθεύονται οι βουλευτές, εν μέσω οικονομικής κρίσης.  Οι βουλευτές που έχουν τα αυτοκίνητα με leasing, όταν τελειώσει το συμβόλαιο υποχρεώνονται να παραδώσουν τα παλαιά υπεροπολυτελείας αυτοκίνητά τους για να προμηθευτούν τα νέα, μικρότερου κυβισμού.  

Όπως γράφει το “Βήμα” στο γκαράζ της Βουλής άρχισαν από το πρωί  να παραδίδονται οι Lexus, οι Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi και να παραλαμβάνονται τα νέα αυτοκίνητα, μικρότερου κυβισμού, στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας που έχουν αποφασισθεί.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Βουλής τα νέα αυτοκίνητα μικρού κυβισμού των βουλευτών θα στοιχίσουν περί τα 3,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους φορολογούμενους, ενώ με τα παλαιά αυτοκίνητα στοίχιζαν περί τα 5 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη φορά μπήκαν κανόνες, λόγω της οικονομικής κρίσης, λένε οι διοικητικές της υπηρεσίες και περιορίσθηκαν οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα κατά 35%. Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.

Υπήρξαν όμως και βουλευτές που αποποιήθηκαν του δικαιώματός τους να διαθέτουν βουλευτικό αυτοκίνητο, όπως η κυρία Χαρά Κεφαλίδου, η κυρία Αννα Νταλάρα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης και άλλοι. Η απόφαση των βουλευτών αυτών είχε προκαλέσει την οργή πολλών συναδέλφων τους που έκαναν λόγο για λαϊκισμό.

Η παράδοση των νέων αυτοκινήτων στους βουλευτές, έρχεται στη στιγμή που πληθαίνουν οι φωνές από οργανώσεις και φορείς, για την κατάργηση του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου, ακόμα και των υπουργικών αυτοκινήτων στα πλαίσια των περικοπών των δημοσίων δαπανών και της λιτότητας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε