Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

800.000 ευρώ ο μισθός των επιτρόπων στις τράπεζες;

800.000 ευρώ ο μισθός των επιτρόπων στις τράπεζες;

Έπιασαν ήδη δουλειά οι επίτροποι στις τράπεζες και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας απάντησε στη Βουλή, στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη, για τους μισθούς τους.

Με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια επελέγησαν οι επίτροποι που θα επιβλέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου από τον υπουργό Οικονομικών, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, για «τις διαδικασίες των επιτρόπων που θα εγκατασταθούν στις ελληνικές τράπεζες με εντολή να ελέγχουν τις αποφάσεις που θα λαμβάνουν οι διοικήσεις τους, ακόμη και εκείνες που αφορούν τη χορήγηση δανείων».

Όπως ενημερώνει ο υπουργός Οικονομικών, «ήδη υπεγράφησαν οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ των τραπεζών και των αντίστοιχων επιτρόπων (αναγνωρισμένου κύρους ελεγκτικές εταιρείες) που έχουν επιλεγεί βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους εταίρους μας».
Ο βουλευτής της ΝΔ έθετε στην ερώτησή του, θέμα και για την αμοιβή των επιτρόπων επικαλούμενος δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «θα πληρώνονται από τις ελληνικές τράπεζες με το απίστευτο ποσό των 800.000 ευρώ ετησίως».

Όπως διευκρινίζει ο κ. Στουρνάρας, η αποζημίωση των επιτρόπων ορίζεται και καταβάλλεται από τις τράπεζες, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σε τιμές που διαμορφώνονται ανάλογα με το μέγεθος της τράπεζας, το χρόνο που αφιερώνεται από τα στελέχη των επιτρόπων, τον ανταγωνισμό της αγοράς και τις οικονομικές προσφορές των υποψήφιων εταιρειών.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε