Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Α. Σαμαράς: Θα βάλουμε τέλος στην ντροπή της κουκούλας!

Η συνταγή για να βγει η Ελλάδα από την κρίση περιλαμβάνει ανατροπές σε όλα τα επίπεδα. Μια επανάσταση όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Α. Σαμαράς παρουσιάζοντας το σχέδιο της ΝΔ για τους Θεσμούς και την Ασφάλεια.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του αρχηγού της Ν.Δ.

Αυτά που προτείνουμε συνιστούν ανατροπή και επανάσταση. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν σελίδα οι λαοί. Τα αλλάζουμε όλα χωρίς να τα ισοπεδωνόμουν όλα, τα αλλάζουμε όλα όχι για να διχάσουμε, αλλά για να ενώσουμε. Τα αλλάζουμε όλα για να ανακτήσουμε την κυριαρχία μας. Υπάρχουν μοιραία σφάλματα που μας έφεραν ως εδώ. Υπάρχουν εκείνοι που μας έφεραν ως εδώ, υπάρχουν και εκείνοι που τζογάρονται στην απελπισία. Έχουμε σχέδιο για να τα αλλάξουμε όλα, τώρα δεν μένει παρά να δούμε αν ο λαός το αποδέχεται. Για την εφαρμογή του χρειάζεται η συναίνεση όλων Εμείς ως αντιπολίτευση στηρίξαμε ότι ήταν σωστό, αυτή την υπευθυνότητα θέλουμε και από τους άλλους.

Τα επόμενα δυο χρόνια είναι αυτά που κυρίως χρειαζόμαστε σταθερότητα και σχέδιο. Την άλλη Κυριακή τον λόγο έχει ο λαός. Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το χθες, θέλω η πατρίδα μου να φύγει μπροστά προς το αύριο. Δεν θέλω να αθροίσουμε αδυναμίες κομμάτων, θέλω να ενώσουμε τις δυνάμεις των Ελλήνων.
Το σχέδιο και το όραμά μας μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στο αύριο.

Θα προτείνουμε το ασυμβίβαστο Βουλευτή με την ιδιότητα του υπουργού. Χρειάζεται ενίσχυση του ρόλου του βουλευτή. Θα προτείνουμε να ενισχυθεί ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας και ανάλογα με τις εξουσίες θα προτείνουμε και την απευθείας εκλογή του από τον λαό. Θα καθιερώσουμε σταθερό εκλογικό σύστημα. Θα επανεξετάσουμε το θέμα του αριθμού τον βουλευτών και των βουλευτών επικρατείας, σίγουρα όμως θα πρέπει ο αριθμός των βουλευτών να μειωθεί. Θα αναθεωρηθεί η διάταξη για την ασυλία των Βουλευτών. Θα ενισχυθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Στην υγεία. Σωστή και η ενοποίηση, σωστή και η ηλεκτρονική συνταγογράφιση, σωστή και οι έλεγχοι. Οι Ν.Δ. στήριξε αυτές τις προσπάθειες. Άλλωστε η Ν.Δ. ξεκίνησε αυτές τις ενέργειες.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε το έργο της Εκκλησίας. Δεν τίθεται ζήτημα διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος.

Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην Παιδεία. Ο δάσκαλος να γίνει και πάλι παιδαγωγός. Τα βιβλία να πάψουν να είναι λυσάρια, πρέπει να παράγουν γνώση.
Πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων

Η δικαιοσύνη είναι και προϋπόθεση ανάπτυξης. Κανείς δεν επενδύει σε έναν τόπο όπου οι διαφορές κάνουν χρόνια να επιλυθούν.
Αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί πρέπει να αποκτήσουμε σύστημα που να το σέβονται όλοι και να είναι αποτελεσματικό.

Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα του δικαίου. Θα ερευνήσουμε το πόθεν έσχες όσων μετέχουν στην πολιτική από το 1974 από ειδικό σώμα δικαστικών λειτουργών, όχι από πολιτικούς.

Πρέπει να πάρουμε μέτρα για την επίσπευση της δικαιοσύνης. Πρέπει να ενοποιηθούν τα δικαστήρια. Να τριπλασιαστεί το παράβολο για να σταματήσουν φαινόμενα δικομανίας. Θα πρέπει να ενισχύονται οι συμβιβασμοί.
Θα αλλάξουμε όλο το πλαίσιο για την ασυλία των βουλευτών και τη μη ευθύνη των υπουργών. Κανείς δεν θα είναι πάνω από το νόμο και ειδικά όσοι κυβερνούν.

Τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Πρέπει να αποκατασταθούν. Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματική κοινωνία με αστυνομικούς που συνθλίβονται οικονομικά.
Ασφαλώς θα κόψουμε από αλλού, αλλά αυτά τα επιδόματα δεν πρέπει να κοπούν Πρέπει να πάψει και η κακοπιστία κατά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Η λεγόμενη ήπια εγκληματικότητα είναι ένα ακόμη μεγάλο θέμα. Πρέπει να δοθεί λύση. Συμμορίες ανηλίκων, εμπόριο ναρκωτικών. Τα στέκια ναρκωτικών σε δημόσια θέα θα φύγουν από την πόλη.

Θα δημιουργήσουμε νόμο για την απόδοση ευθυνών σε όσους νοικιάζουν καταλύματα σε παράνομους μετανάστες.

Θα καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση για τη μετανάστευση. Δεν θα νομιμοποιούνται αυτόματα όσα παιδιά γεννήθηκαν εδώ από παράνομους μετανάστες. Θα ολοκληρωθούν τα έργα προστασίας των συνόρων.
Θα απλοποιηθεί η διαδικασία ασύλου και απέλασης.
Πρέπει να εδραιωθεί παντού η πεποίθηση ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Υπάρχουν ορμητήρια συμμοριών. Εργαστήρια βομβών και σέρβερ υπολογιστών σε χώρους πανεπιστημίων. Αυτό θα σταματήσει.
Τα ίδια τα πανεπιστήμια θα αποκτήσουν τα μέσα για την ασφάλειά τους. Θα φύγει ο τρόμος από τα Πανεπιστήμια μετά την 6η Μαϊου.
Θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές. Θα γίνου νέα σωφρονιστικά ιδρύματα ενώ θα απελαθούν και χιλιάδες αλλοδαποί που εκτίουν ποινές. Θα γίνουν γι’ αυτό οι απαραίτητες διπλωματικές ενέργιες με τα κράτη.

Μπορούμε να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι και οι άλλες χώρες της Ευρώπης.
Θα αλλάξουν οι αδύναμοι νόμοι για τους κουκουλοφόρους. Θα αλλάξει και η αστυνόμευση. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην ντροπή της κουκούλας.
Θα χρησιμοποιηθούν οι υδροφόρες. Για να μην κινδυνεύουν ζωές και να σβήνουν οι εστίες που τυχόν έχουν ανάψει.
Θα χρησιμοποιηθούν οι κάμερες και για επεισόδια και για περιπτώσεις τρομοκρατίας. Οι κάμερες σε δημόσιο χώρο δεν παραβιάζουν δικαιώματα.

Επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη, ασφάλεια, πατρίδα ήταν λέξεις απαγορευμένες. Τις βάλαμε στην ατζέντα.
Στόχος μας είναι να ενώσουμε την Ελλάδα. Δεν είμαστε “κολλημένοι”, αν σηκώνουμε τους τόνους είναι γιατί δεν ανεχόμαστε όσους εξορισμού γνωρίζουν και εμείς εξορισμού έχουμε λάθος.

Η παράταξη εκπροσωπεί την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Τέρμα η ιδεολογική υπεροχή της Αριστεράς. Δεχόμαστε την κριτική της Αριστεράς, αλλά πρέπει να δεχθεί και η Αριστερά κριτική.
Είμαστε αντίπαλοι με τις εμμονές της Αριστεράς όχι με τους ανθρώπους. Θέλω τη σύνθεση, είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας. Πρέπει να τολμήσουμε τη σύνθεση.

Στην Ελλάδα θα ισχύσει για πορείες και απεργίες ότι ισχύει σε όλες τις Δημοκρατικές Χώρες
Είπα πως θα βγάλω τις κουκούλες. Καμία κοινωνία δεν ανέχεται να καίνε τις πόλεις της οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι.
Όσοι διαδήλωναν στην κατοχή και κατά της δικτατορίας το έκαναν με ακάλυπτο πρόσωπο. Ήταν αγωνιστές.
Η ασυδοσία και οι κουκούλες μετά την 6η Μαϊου τελείωσαν

Διαβάστε
‘Αδ.Γεωργιάδης:”Η Χρυσή Αυγη είναι ένα κόμμα ναζιστικό. Την ψηφίζεις γιατί σε ενοχλεί η κατοχή της χώρας από τους Γερμανούς;”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε